Turcia: Autoritățile au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti, suspectaţi că ar avea legături cu tentativa de lovitură de stat

Turcia: Autoritățile au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti, suspectaţi că ar avea legături cu tentativa de lovitură de stat
Foto: middleeasteye.net

Măsurile dure luate de regimul Erdogan în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia continuă. Autoritățile de la Ankara au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti, suspectaţi că ar avea legături cu tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, informează Reuters, citând postul de televiziune NTV.

Comentatorul şi fostul parlamentar Nazli Ilicak se numără printre persoanele pe numele cărora au fost emise mandate de arestare, arată sursa citată.

După tentativa de lovitură de stat, Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen, care trăiește în SUA. De atunci, aproximativ 60.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi din funcţii sau arestaţi preventiv.

Potrivit unui decret publicat sâmbătă în Jurnalul oficial, perioadele de reţinere judiciară pot dura până la 30 de zile în cazul celor suspectați că ar fi fost implicați în tentativa de lovitură de stat.

Conform aceluiași decret, ar urma să fie retrase autorizațiile de funcționare în cazul multora dintre instituțiile de învățământ afiliate mişcării clericului Fethullah Gulen.

Tags: