MĂCEL în Turcia: Un OBUZ a EXPLODAT la o bază militară! Zeci de soldaţi au căzut victime

MĂCEL în Turcia: Un OBUZ a EXPLODAT la o bază militară! Zeci de soldaţi au căzut victime

Tragedie în Turcia, după ce un obuz a explodat vineri la o bază militară din sud-estul ţării.
Potrivit autorităţilor, explozia proiectilului a fost una „accidentală”, în urma căreia cel puţin 25 de soldaţi turci au fost răniţi şi şapte sunt daţi dispăruţi.

Ministerul turc al Apărării a explicat că „accidentul” a avut loc în timpul unui trageri cu armament greu la baza militară Süngü Tepe, aproape de frontierele cu Irakul şi Iranul, scrie Agerpres citând AFP.
În total, 25 de militari au fost internaţi pentru răni a căror gravitate nu a fost precizată, iar autorităţile încearcă să-i găsească pe alţi şapte soldaţi, dispăruţi.

Momentan nu se ştie dacă explozia obuzului s-a produs în cadrul unei misiuni de luptă sau în timpul unui exerciţiu.

Sud-estul Turciei, cu majoritate kurdă, este zguduit de mai mulţi ani de lupte violente între armata turcă şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o grupare considerată „teroristă” de Ankara.
Turcia bombardează regulat bazele PKK din nordul Irakului.

Ultima oră
09:58 - Referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. PSD a început să strângă semnături
09:34 - Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)