Turcia: O jurnalistă cunoscută pentru criticile la adresa guvernului a fost arestată în stațiunea Bodrum

Turcia: O jurnalistă cunoscută pentru criticile la adresa guvernului a fost arestată în stațiunea Bodrum
Foto: belge.com.tr

O jurnalistă extrem de cunoscută în Turcia, Nazli Ilicak, care a lansat numeroase critic la adresa Guvernului, a fost arestată marți în baza unui ordin emis de parchet, potrivit DPA, care citează presa locală.

Nazli Ilicak a fost arestată în stațiunea Bodrum de pe malul Mării Egee. În 2013, ea a fost concediată de la ziarul proguvernamental Sabah, după ce a cerut demisia mai multor miniștri din partidul AKP, în urma dezvălurii unor fapte de corupție.

Jurnalista face parte dintr-un grup de 42 de reprezentanți ai presei în cazul cărora parchetul a dispus arestarea. Aceștia ar fi suspectați de legături cu clericul Fethullah Gulen, adversarul președintelui Recep Tayyip Erdogan care, potrivit șefului statului turc, s-ar afla în spatele loviturii de stat eșuate din 15 iulie.

După tentativa de lovitură de stat, Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său. De atunci, aproximativ 60.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi din funcţii sau arestaţi preventiv.

Ultima oră
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)