Turiștii vaccinați, scutiți de obligativitatea testării PCR, în Marea Britanie

Turiștii vaccinați, scutiți de obligativitatea testării PCR, în Marea Britanie
Foto: pixabay.

Persoanele care sunt complet vaccinate vor fi exceptate de obligativitatea testării odată ce vor sosi în Marea Britanie. Anunțul vine de la Grant Shapps, ministrul transporturilor.

”Am promis că nu vom menţine aceste măsuri în vigoare nicio zi mai mult decât este necesar şi acum mi se pare evident că testele la frontieră pentru călătorii vaccinaţi şi-au depăşit utilitatea”, a susținut Grant Shapps în faţa parlamentului.

Potrivit acestuia,  pasagerii care intră în ţară şi care sunt complet vaccinaţi vor trebui doar să îşi verifice statutul pe un formular de localizare a pasagerilor. Momentat, vaccinarea completă nu va include cerinţa de a fi făcută o doză suplimentară. Persoanele sub 18 ani sunt tratate ca pasageri complet vaccinaţi.  Hotărârea va intra în vigoare începând din 11 februarie.

Cei care nu se califică drept complet vaccinaţi nu vor mai trebui să se izoleze sau să facă un test în ziua 8. Aceștia vor trebui în continuare să facă dovada unui test COVID-19 negativ înainte de a călători şi să facă un test PCR după sosirea în Marea Britanie,

”Acesta este un sistem proporţional care ne apropie cu un pas de normalitate, menţinând în acelaşi timp protecţiile vitale pentru sănătatea publică”, a susținut Shapps.

De asemenea, Marea Britanie va adăuga alte 16 naţiuni, inclusiv China şi Mexic, pe lista sa a certificatelor de vaccin recunoscute.

Shapps a precizat că opţiunea pentru o „listă roşie” de ţări va rămâne în vigoare pentru a oferi o apărare împotriva noilor variante îngrijorătoare, dar guvernul analizează înlocuirea sistemului de carantină controlată cu alternative precum izolarea la domiciliu.

”Aceste măsuri de urgenţă sunt aplicate doar atunci când suntem deosebit de îngrijoraţi de o variantă care prezintă un risc semnificativ, chiar mai mare decât cel al Omicron”, a afirmat ministrul transporturilor, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe