Ucraina acuză marina rusă de „piraterie”. Navigația în nord-vestul Mării Negre, închisă din motive de siguranță

Ucraina acuză marina rusă de „piraterie”. Navigația în nord-vestul Mării Negre, închisă din motive de siguranță
Foto simbol: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Statul Major al Armatei Ucrainene a anunțat, miercuri dimineață, că a închis navigația în nord-vestul Mării Negre din motive de siguranță și a acuzat forțele marine rusești de piraterie.

Ucraina acuză Rusia de piraterie

Statul Major al Armatei Ucrainene a închis navigația în partea de nord-vest a Mării Negre, argumentând că navele militare rusești pun în pericol navigatorii, informează G4Media.

Armata ucraineană a acuzat apoi marina rusă că face „piraterie”. Aceasta a precizat că navele militare ruse ar fi obligat un vapor civil să intre în apele teritoriale ucrainene închise navigației pentru a declanșa un conflict.

„Este pirateria secolului 21”, a susținut Statul Major al Armatei Ucrainene.

Rușii au organizat atacuri asupra infrastructurii de comunicaţii a Ucrainei

Între timp, Ministerul rus al Apărării a confirmat că a organizat atacuri cu rază lungă de acţiune cu arme de precizie asupra infrastructurii de comunicaţii ucrainene.

Declarația a fost făcută chiar de purtătorul de cuvânt al armatei ruse, generalul-maior Igor Konaşenkov, citat de CNN.

Miercuri e a șaptea zi de război declanșat de Rusia în Ucraina. În primele șase zile, ucrainenii au reușit să distugă peste 200 de tancuri ale rușilor, numeroase avioane, elicoptere și alte echipamente. Aproape 6.000 de soldați ruși au murit în confruntări.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni