Ucraina: Au început operațiunile de evacuare a fragmentelor avionului Malaysia Airlines, doborât în estul Ucrainei

Ucraina: Au început operațiunile de evacuare a fragmentelor avionului Malaysia Airlines, doborât în estul Ucrainei

Duminică au început operațiunile de evacuare a fragmentelor avionului Boeing 777, aparținând companiei Malaysia Airlines, doborât în luna iulie în estul Ucrainei, au început duminică, informează AFP.

Reprezentanți ai autoproclamatei „republici populare” Donețk au început să taie fragmentele care au fost apoi ridicate cu o macara și încărcate în remorca unui camion în apropiere de localitatea Grabovo, situată în zona controlată de separatiști, unde a căzut avionul.

„Sperăm să terminăm în zece zile. Vom începe cu bucățile cele mai mari și vom continua cu cele mai mici”, a declarat un responsabil al autorităților separatiste, în prezența mai multor jurnaliști.

Fragmentele avionului vor fi examinate în Olanda de Biroul de anchetă pentru securitate (OVV), însărcinat cu investigația privind cauzele acestei tragedii aviatice.

Ucraina și Occidentul afirmă că avionul malaezian a fost doborât de o rachetă sol-aer rusească, de tipul BUK, ce a fost furnizată separatiștilor proruși de către Rusia, acuzații negate de reprezentanții Moscovei.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)