Ucraina: O fetiță de cinci ani a fost ucisă într-un atac cu mortieră

Ucraina: O fetiță de cinci ani a fost ucisă într-un atac cu mortieră
Foto: censor.net.ua

O fetiță de cinci ani a fost ucisă, vineri, în regiunea Lugansk, într-un atac cu mortieră, au anunțat autoritățile de la Kiev care au acuzat rebelii de acest atac, relatează AFP.

„Combatanţii din autoproclamata republică Lugansk care au ocupat poziţii la Slovianoserbsk au lansat un atac cu mortiere asupra satului Triohizbenka. O fetiţă în vârstă de cinci ani a fost ucisă, iar mama sa a fost grav rănită”, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei, Andrii Lissenko.

Aflată sub controlul forţelor ucrainene, localitatea Triohizbenka este situată la doi kilometri de poziţiile ocupate de rebelii proruşi.

Incidentul a avut loc în momentul în care fetița şi mama sa se aflau în drum spre un dispensar, a adăugat guvernatorul regiunii Lugansk, Ghennadi Moskal.

„Unul dintre obuze a explodat în apropiere”, a afirmat el, adăugând că militarii ucraineni încercau să o transporte la spital pe mama fetiţei.

Potrivit guvernatorului Ghennadi Moskal, localitatea Triohizbenka este una dintre ţintele permanente ale rebelilor proruşi.

„Ei ştiu că acolo au rămas civili, dar continuă să tragă cu mortiere şi lansatoare de rachete multiple Grad”, a precizat el.

Situaţia din estul Ucrainei s-a deteriorat în ultimele zile, provocând temeri în legătură cu riscul unui război total odată cu sosirea trupelor şi tancurilor ruse, confirmată de NATO.