Un avion uşor s-a prăbușit în Slovacia. Pilotul şi pasagerul au dispărut

Un avion uşor s-a prăbușit în Slovacia. Pilotul şi pasagerul au dispărut

Un avion de mici dimensiuni a fost găsit avariat pe un câmp din estul Slovaciei, transmite marți agenția de știri DPA.

Descoperirea a fost făcută de către un fermier, la sfârşitul săptămânii trecute. Ciudat este cănu existănicio urmă a echipajului, a relatat TV Markiza.

Aparat de zbor avariat în Slovacia

Autoritățile locale au confirmat descoperirea în apropierea orăşelului Vranov nad Toplou, însă nu au dorit să ofere niciun detaliu asupra anchetei în curs de desfăşurare luni.

Pe de altă parte, reprezentanții mass-media presupuncă aparatul s-a prăbuşit de la o mică altitudine sau s-a deteriorat în urma unei aterizări de urgenţă eşuate.

Pilotul şi un posibil pasager al avionului cu două locuri ar fi fugit pentru a nu fi prinşi de poliţie, potrivit speculaţiilor media.

Numeroase incidente

În ultimii ani, mai multe avioane uşoare ce transportau pachete cu ţigări de contrabandăşi alte mărfuri contrafăcute din Ucraina au aterizat în repetate rânduri în zona de frontieră.

De asemenea, aceste aparate de mici dimeniuni sunt folosite pentru aducerea migranților contra unor sume de bani. Nu de puține ori au fost aduși ilegalmigranţi peste frontieră în acest mod.

Un incident similar a avut loc în urmă cinci ani. Pilotul a efectuat o aterizare în timpul căreia avionul s-a prăbuşit. În urma imăactului, acesta a supravieţuit fără a suferi răni serioase şi apoi a fugit de la locul accidentului.

În 2014,un alt avion ultrauşor s-ar fi prăbuşit pe un câmp din zona comunei 1 Decembrie din judeţul Ilfov, la faţa locului deplasându-se echipaje de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).