Un deputat din Găgăuzia, care a rugat „ambasada SUA să o ia înapoi pe Maia Sandu”, reținut pe aeroport

Un deputat din Găgăuzia, care a rugat „ambasada SUA să o ia înapoi pe Maia Sandu”, reținut pe aeroport
Foto: captura video.

Deputatul din Adunarea Populară din Găgăuzia, Grigori Diulgher, a fost reținut vineri, 16 septembrie, pe Aeroportul din Chișinău, informează gagauzinfo.md. Acesta revenea în Republica Moldova dintr-o deplasare în Turcia. Problemele au început în zona de control al pașapoartelor. Poliția de Frontieră l-ar fi reținut – pentru un control suplimentar al actelor. Politicianul a devenit cunoscut publicului larg după conflictul provocat în timpul unei întâlniri cu Maia Sandu, la Comrat.

Deputatul din Găgăuzia, adversarul Maiei Sandu, reținut pe aeroport

Deputatul din Găgăuzia, Grigori Diulgher s-a arătat nemulțumit de răspunsurile șefei statului, Maia Sandu, la întrevederea de la Comrat. Acesta a declarat că au fost niște răspunsuri „cinice și neprofesioniste”. Potrivit deputatului, moldovenii ar trebui să iasă la proteste la Ambasada Statelor Unite și să roage să „o ia înapoi pe Maia Sandu, gratis”.

„Spre marele meu regret, la întrebările la care președinta a încercat să răspundă au fost niște răspunsuri atât de cinice și neprofesioniste… La fiecare răspuns auzim: „situația din Ucraina”, „situația din lume”. Există astfel de concepte în economie precum „criză”, „terapie de șoc”. Trebuie să ne gândim la țara noastră, la locuitorii noștri, să rezolvăm problemele țării noastre”, a spus deputatul Grigori Diulgher.

Maia Sandu, criticată dur de autoritățile din Găgăuzia

Potrivit surselor citate, Diulgher nu are voie să folosească telefonul. Politicianul a  susținut că este timpul ca moldovenii să iasă la proteste.

„Am văzut un copil care a pichetat la Ambasada Statelor Unite. Tânărul a spus foarte corect și frumos: „Stau pe trotuar, nu deranjez pe nimeni, îmi exprim durerea, aspirațiile.” Sunt sigur că după această întâlnire toți locuitorii Republicii Moldova, trebuie să meargă la clădirea acestei ambasade și a altor ambasade și cu adevărat să roage: „Vă rog să luați acest președinte, pe care l-ați pus în Republica Moldova, să-l luați cu voi. Gratis!”, a declarat acesta, citat de unimedia.

Vizita președintei Maia Sandu la Comrat, la începutul lunii, s-a încheiat cu scandal și strigăte. Unul dintre deputații Adunării Populare a Găgăuziei i-a cerut să meargă în Rusia ca să se înțeleagă referitor la prețul gazului menționând că școlarii nu vor putea sta în sălile de clasă cu 15 grade.

La rândul său, șefa statului a răspuns că „nu e suficient să vrem doar noi preț mic la gaz, dar și cei care îl vând, iar ei nu vor”. „Păi dacă mergeți la Platforma Crimeea și depitați tot felul de prostii pe alături cu realitatea. De unde gaz ieftin, dacă îi scuipați omului în față?”, a adăugat deputatul Grigori Diulgher, notează unimedia.

Urmăriți B1TV.ro și pe