Un deputat estonian a fost blocat pe Aeroportul Internaţional Chişinău: Mi s-a spus că au o „notă” că trebuie să sune pe „cineva” când aterizez. Au încercat să sune pe „cineva”, dar „cineva” nu a răspuns la telefon

Un deputat estonian a fost blocat pe Aeroportul Internaţional Chişinău: Mi s-a spus că au o „notă” că trebuie să sune pe „cineva” când aterizez. Au încercat să sune pe „cineva”, dar „cineva” nu a răspuns la telefon
Foto: news.postimees.ee

Deputatul estonian Eerik-Niiles Kross a fost blocat miercuri seară, timp de o jumătate de oră, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Oficialul a prezentat pașaportul diplomatic, însă i s-a spus că în cazul său există o notă potrivit căreia, atunci când aterizează în capitala Republicii Moldova, „trebuie sunat cineva”.

Într-o declarație pentru Jurnal TV, deputatul a povestit că a întrebat de mai multe ori de ce a fost blocat pe aeroport și că i s-a spus că nu este nicio problemă, dar că trebuie să aștepte.

„Am venit cu o cursă obişnuită, iar la controlul paşapoartelor mi s-a cerut să aştept. Aşa că am aşteptat. A durat în jur de 20 de minute. Nu mi s-a spus de ce am fost oprit, doar că au o „notă” că trebuie să sune pe „cineva” când aterizez. Au încercat să sune pe „cineva”, dar „cineva” nu a răspuns la telefon. Aşa că am aşteptat. Nu a existat nicio explicaţie. Am tot aşteptat, i-am întrebat care e problema, ei mi-au spus că nu există nicio problemă, dar oricum trebuie să aştept. Au menţionat că sunt parlamentar estonian, deci ei ştiau clar că sunt membru al Parlamentului, deşi eu nu le-am spus acest lucru. Deci altcineva le-a spus acest lucru. (…) Aş zice că obiceiurile vechi mor greu. Ruşii ar numi-o „malenkii namiok” (o aluzie subtilă, n.r.). A fost înţeles şi nu va fi uitat”, a declarat Eerik-Niiles Kross.

Mărturia deputatului estonian

#DIRECT_ONE_ehqpdr#

Incidentul a fost făcut public de către deputatul Vadim Pistrinciuc, cel care l-a întâmpinat pe parlamentarul estonian la aeroport.

„Dacă s-a ajuns ca oficiali din UE să fie supuşi „procedurilor speciale”, pe care noi le cunoaştem bine, înseamnă că alunecăm în beznă, iar serviciile noastre speciale văd pericole în oficiali europeni”, a declarat Vadim Pistrinciuc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:57 - Rareş Bogdan cere Ministerului Finanţelor să vină cu explicații în cazul OMV Petrom, „altfel părem o ţară bananieră”: „Un om care are un chioşc, dacă nu plăteşte taxă, automat Fiscul îi blochează conturile”
09:55 - Ana Baniciu, cuvinte de laudă la adresa lui Radu Bănică: „Cel mai talentat dintre toți, ca să știți de la mine”
09:52 - Cutremurul care a lovit Turcia și Siria, anticipat de un cercetător olandez și un geolog turc cu trei zile în urmă. Mesajele lor de pe Twitter s-au viralizat rapid
09:39 - Snapchat, acuzat că favorizează traficul de droguri. Compania se confruntă cu procese pe bandă din partea unor părinți ai căror copii au folosit aplicația
09:28 - Oficial ucrainean: Rusia a început să „cerșească” negocieri prin intermediari
09:25 - Flavia Mihășan nu pleacă în vacanță fără cei mici: „Nu am simțit nevoia să plec fără copii”. Fosta asistentă TV a fost cu familia în Malta
09:24 - Situație disperată în Siria, după cutremure: „Ne luptam deja cu o epidemie de rujeolă și tocmai am trecut de vârful holerei, nu uitați de noi!”
09:09 - La șase luni după ce a fost înjunghiat, Salman Rushdie spune că îi este greu să scrie
09:03 - Cazanciuc, despre legea care pedepsește cu închisoarea cu executare șoferii băuți sau drogați ce produc accidente mortale: Pur și simplu nu ne putem uita cum sunt oameni uciși pe străzi, apoi șoferii vinovați se pot urca iar la volan (VIDEO)
08:56 - Drumul României spre EURO 2024