Un deputat francez vrea renegocierea tratatelor UE, pentru expulzarea românilor fără posibilități materiale

Un deputat francez vrea renegocierea tratatelor UE, pentru expulzarea românilor fără posibilități materiale
Deputatul Philippe Meunier, secretarul naţional UMP (Uniunea pentru o Mişcare Populară, de dreapta) pentru libertăţile civile, a declarat, ieri, că preşedintele socialist Francois Hollande „ar trebui să ceară...

Deputatul Philippe Meunier, secretarul naţional UMP (Uniunea pentru o Mişcare Populară, de dreapta) pentru libertăţile civile, a declarat, ieri, că preşedintele socialist Francois Hollande „ar trebui să ceară o renegociere a tratatelor europene” pentru a „permite expulzarea românilor fără resurse”.

Declarația sa vine în contextul în care UMP și mai multe orgnizații au criticat modul în care Ministerul francez de Interne se ocupă de problema rromilor și de expulzarea acestora, scrie Liberation.

Vineri, UE a pus sub supraveghere modul în care sunt tratați rromi stabiliți ilegal la marginea orașelor Lille, Lyon, La Courneuve sau Marseille. Autoritățile din Lille, de exemplu, au fost acuzate că persecută familiile de rromi.

Pe de altă parte, se admite situația delicată în privința rromilor, dar se cer măsuri ”controlate și ferme”.

Parlamentarul UMP a explicat că poziţia sa este similară celei a fostului preşedinte Nicolas Sarkozy, care a propus revizuirea tratatelor în anul următor alegerilor prezidenţiale.

„Francois Hollande ar trebui să ceară Europei renegocierea tratatelor, pentru a permite expulzarea românilor fără mijloace de pe teritoriul nostru naţional”, subliniază Meunier, în declaraţia sa.

Cetăţenii României, ţară membră a UE, nu pot fi expulzaţi de pe un teritoriu membru al Uniunii.