Un elev musulman a fost arestat după ce s-a crezut că un ceas pe care l-a inventat este o bombă. Cazul a impresionat, iar puștiul a fost invitat la Casa Albă și la Facebook, cu tot cu ceas

Un elev musulman a fost arestat după ce s-a crezut că un ceas pe care l-a inventat este o bombă. Cazul a impresionat, iar puștiul a fost invitat la Casa Albă și la Facebook, cu tot cu ceas
Foto: slate.com

Ahmed Mohamed este un elev musulman care a fost arestat în Statele Unite pentru că a adus la școală un ceas inventat de el. Cazul său a revoltat și impresionat o lume întreagă, Barack Obama însuși invitându-l la Casa Albă, informează ziare.com.

„Grozav ceas, Ahmed! Nu vrei sa-l aduci la Casa Alba? Ar trebui sa inspiram mai multi copii sa placa stiinta, asta face America mareata!”, a scris pe Twitter președintele Statelor Unite.

Și fondatorul Facebook a reacționat. Mark Zuckerberg a transmis tânărului că îl așteaptă oricând la sediul companiei.

” Probabil ati vazut stirea despre Ahmed, pustiul de 14 ani din Texas care a construit un ceas si a fost arestat pentru ca si-a adus inventia la scoala. Faptul ca are abilitati si ambitie pentru a realiza ceva interesant ar trebui sa ii aduca aplauze, nu sa fie arestat. Viitorul apartine oamenilor ca el”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

„Ahmed, daca vrei vreodata sa ajungi la Facebook, sa stii ca mi-ar placea sa te intalnesc. Continua sa faci ceea ce faci”, a fost invitația înaintată de fondatorul Facebook.

Ahmed Mohamed este pasionat de robotică și îi place să creeeze diferite mecanisme. El a spus că a vrut să-i arate profesorului de inginerie ceasul pe care l-a făcut singur. Dispozitivul a fost, însă, confiscat de profesoara de engleză pentru că suna tot timpul.

Ahmed a fost dus apoi al biroul directorului și cinci polițiști l-au chestiponat în legătură cu intențiile sale. Puștiul chiar a ajuns să fie încătușat și dus la un centru de detenție pentru minori.

„Ei au spus ca cineva ca mine nu putea construi un asemenea dispozitiv fara ca mecanismul sa fie un pericol”, a spus Ahmed.

După ce și-au dat seama că nu este vorba despre o bombă, polițiștii l-au eliberat, dar Ahmed riscă să fie acum acuzat că a ”creat o bombă falsă”.

Tatăl său, Elhassan Mohamed, crede că puștiul a intrat în bucluc din cauza etniei și a religiei.

„Vrea doar sa inventeze lucruri bune pentru omenire. Dar, pentru ca numele lui este Mohamed, fiul meu a fost abuzat”, a susținut Mohamed.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)