Un fost diplomat rus afirmă că Putin s-ar simţi „umilit” dacă ar trebui să se întâlnească faţă în faţă cu Zelenski: „Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă”

Un fost diplomat rus afirmă că Putin s-ar simţi „umilit” dacă ar trebui să se întâlnească faţă în faţă cu Zelenski: „Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă”
Vladimir Putin (Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mikhael Klimentyev/Kremlin Pool) și Volodimir Zelenski (Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ukraine Presidency/Ukraine Presi)

Un fost diplomat rus, care a devenit transfugul cu cel mai mare rang după ce a demisionat din funcţia sa de la Geneva după invazia Rusiei în Ucraina, a declarat că Vladimir Putin ar fi „umilit” dacă ar trebui să se întâlnească cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Euronews.

Rusia a depășit granițele rațiunii

Un fost diplomat de rang înalt la misiunea Rusiei din Geneva, Boris Bondarev, a trimis în luna mai un e-mail colegilor diplomați, în care menționează că demisionează din funcție. Motivul acestei decizii a fost „rușinea”, anume de țara sa după izbucnirea războiului.

Boris Bondarez a subliniat că îi este „foarte clar”, Rusia „a depăşit graniţele raţiunii şi s-a scufundat într-un abis”.

După mai mult de 150 de zile de la „operațiunea special în Ucraina”, fostul diplomat menționează că Vladimir Putin a comis „o gafă strategică” prin lansarea invaziei şi va fi nevoit să trimită „din ce în ce mai multă carne de tun” în Ucraina.

 „Este adevărat că fiecare război se termină cu negocieri, dar eu astăzi nu văd că negocierile sunt ceea ce doresc cele două părţi. El [Vladimir Putin] vrea să zdrobească Ucraina pentru că este o ţară care, în opinia sa, nu are dreptul de a exista. Şi totuşi ucrainenii nu numai că există, dar ei se şi apără şi ripostează”, a declarat Boris Bondarev.

Fostul diplomat menționează că Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski

Întrebarea tuturor este dacă ar putea exista o întâlnire faţă în faţă între preşedintele rus şi omologul său ucrainean, ca parte a negocierii încetării războiului? Potrivit lui Boris Bondarev, acest lucru are șanse puține de a deveni realitate.

„Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă. Ar fi umilit de acest lucru. Poate vă amintiţi că Putin l-a numit în mod public pe Zelenski „un drogat” şi a făcut apel la generalii şi ofiţerii ucraineni să scape de el şi de drogaţii lui de la Kiev. Imaginaţi-vă, deci, cum s-ar simţi dacă ar trebui să dea mâna cu preşedintele ucrainean”, a declarat Boris Bondarev.

De asemenea, Bondarev a creionat faptul că, deşi trupele ruse avansează în regiunea Donbas din estul Ucrainei, ofensiva „pare că pierde din suflu”. Rusia nu-și poate permite să continue mult timp războiul, pentru că rămâne fără resurse.

Urmăriți B1TV.ro și pe