Un fost prezentator TV a murit într-un atac cu bombă

Un fost prezentator TV a murit într-un atac cu bombă
Foto: Sediq Amarkhil / Twitter

Un fost prezentator de televiziune din Afganistan a murit, sâmbătă, într-un atac cu bombă. Yama Siawash și încă două persoane se aflau într-o mașină căreia i-a fost ataşată o bombă. Atacul nu a fost încă revendicat.

Yama Siawash, un fost prezentator TV din Afganistan, a murit într-un atac cu bombă

Yama Siawash a prezentat de-a lungul timpului emisiuni politice la postul afgan TOLO TV, iar recent se angajase la Banca Centrală a Afganistanului.

El se deplasa cu o mașină a băncii, în care se mai aflau încă un angajat, Ahmadullah Anas, şi şoferul, Mohammad Amin. Autovehiculul avea atașat o bombă, care a explodat. Toți trei au murit, informează AFP.

Poliția din Kabul a deschis o anchetă. Pentru moment, atacul nu a fost revendicat.

Un fost prezentator TV a murit într-un atac cu bombă

Tot mai multe atacuri și violențe în Afganistan

În ultimele luni, în Afganistan au avut loc tot mai multe violențe și atacuri.

Luni, cel puțin 22 de oameni au fost uciși și alți 22 răniți, majoritatea studenți, într-un atac comis în timpul unui târg de carte la Universitatea din Kabul. Atacatorii erau subordonați grupării jihadiste Stat Islamic. Autoritățile au transmis că aceștia au fost împușcați de forțele de securitate afgane. Marți a fost zi de doliu național în Afganistan.

Pe 24 octombrie, un alt atac comis tot la o instituție de învățământ din Kabul s-a soldat cu moartea a 24 de persoane.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare