Un fotoreportaj cu locuința luxoasă a ministrului grec al Finanțelor a stârnit un val de critici în presa internațională

Un fotoreportaj cu locuința luxoasă a ministrului grec al Finanțelor a stârnit un val de critici în presa internațională
Foto: protothema.gr

Un fotoreportaj realizat de Paris Match la locuința ministrului grec al Finanțelor a stârnit un val de comentarii în presa din întreaga lume. Yanis Varoufakis locuinște, împreună cu soția sa, într-o vilă luxoasă din Antena, care oferă o priveliște uimitoare spre Acropole, scrie Protothemanews.

Extravaganța afișată de Varoufakis vine în contradicție cu situația financiară a țării. Grecia negociază în aceste zile un al treilea program de salvare cu FMI, iar luna trecută a prezentat Uniunii Europene un nou plan de reforme. (Detalii AICI).

Simon Nixon, editorialist Wall Street Journal, a scris: „Criză? Care criză? Varoufakis are timp, cu tot programul său agitat, să dea interviuri și să pozeze pentru Paris Match.”

Peter Spiegel (Financial Times) a fost chiar mai sarcastic. Comentând o fotografie cu Varoufakis și cu soția sa în fața unui laptop, el a scris: „Noul MacBook Pro. Atât de puternic încât poate reforma economia Greciei.”


Premierul elen Alexis Tsipras l-a propus ca ministru de Finanţe al Greciei pe Yanis Varoufakis, economist de orientare marxistă şi opozant deschis al programului de salvare, semn că guvernul de coaliţie format de partidul Syriza va adopta o poziţie fermă în negocierile cu creditorii internaţionali.

Ultima oră