Un general american prezice încă un război: „Instinctul îmi spune că vom lupta cu China în 2025”

Un general american prezice încă un război: Instinctul îmi spune că vom lupta cu China în 2025
generalul Mike Minihan, șeful Comandamentului Mobilității Aeriene, a declarat: "Sper să mă înșel. Instinctul meu îmi spune că vom lupta în 2025" - sursă foto: captură YT

„Sper să mă înșel. Instinctul meu îmi spune că vom lupta în 2025”, a declarat generalul Mike Minihan într-o notă trimisă ofițerilor pe care îi comandă și obținută de NBC News.

Generalul le spune subalternilor săi să se pregătească de luptă antrenându-se „să țintească la cap”

Un general decorat cu patru stele din cadrul Forțelor Aeriene a trimis vineri un memoriu ofițerilor pe care îi comandă, în care prezice că SUA vor fi în război cu China în doi ani și le spune să se pregătească de luptă antrenându-se „să țintească la cap”.

În memoriul trimis vineri și obținut de NBC News, generalul Mike Minihan, șeful Comandamentului Mobilității Aeriene, a declarat: „Sper să mă înșel. Instinctul meu îmi spune că vom lupta în 2025”.

Comandamentul Mobilității Aeriene are aproape 50.000 de membri ai serviciului și aproape 500 de avioane și este responsabil pentru transport și realimentare.

Minihan a spus în nota de serviciu că, deoarece atât Taiwanul, cât și SUA vor avea alegeri prezidențiale în 2024, SUA vor fi „distrase”, iar președintele chinez Xi Jinping va avea ocazia să acționeze asupra Taiwanului.

Memorandumul semnat este adresat tuturor comandanților din cadrul Comandamentului Mobilității Aeriene și altor comandanți operaționali ai Forțelor Aeriene și le ordonă să îi raporteze lui Minihan toate eforturile majore de pregătire pentru lupta din China până la 28 februarie.
El le-a ordonat tuturor să își actualizeze dosarele și contactele de urgență.

Urmăriți B1TV.ro și pe