Un oficial pro-rus din regiunea Herson, ucis într-un atentat cu bombă (VIDEO)

Un oficial pro-rus din regiunea Herson, ucis într-un atentat cu bombă (VIDEO)
Foto: captura video.

Un atentat cu bombă a avut loc joi în sudul Ucrainei, într-o localitate din regiunea Herson, controlată de Rusia, a anunțat administrația locală instalată de Kremlin.

Atacul a vizat mașina în care se afla un oficial local, Andrei Ştepa, principalul responsabil al localității Liubimivka, situată pe malul stâng al fluviului Niprul și ocupată de armata rusă.

Liderul pro-rus a „murit tragic”

Ştepa a „murit tragic” în urma exploziei, a declarat administrația prorusă într-un comunicat pe Telegram, acuzând „teroriștii ucraineni” pentru uciderea acestuia.

Niprul a devenit linia de front între Ucraina și Rusia în regiunea Herson după ce trupele ruse au părăsit malul drept (vestic) al fluviului la începutul lunii noiembrie.

Autoritățile ucrainene nu au făcut niciun comentariu imediat cu privire la atentatul cu bombă asupra mașinii în care se afla oficialul local Andrei Ştepa, principalul responsabil al localității Liubimivka, situată pe malul stâng al Niprului și ocupată de Rusia.

Presei ucrainene i s-a spus că Ştepa a fost „un ocupant” care a colaborat activ cu forțele ruse. Înregistrări video de la fața locului arătă fum gros și flăcări ridicate deasupra unei mașini.

Ștepa a decedat în circumstanțe bizare

Kievul a anunțat că intenționează să recupereze prin forță toate teritoriile ocupate de trupele ruse din Ucraina începând cu 24 februarie, într-o „operațiune militară specială” lansată de Moscova pentru a-și asigura propria securitate, conform Reuters.

Ştepa este ultimul dintr-un număr de oficiali instalați de Rusia care au murit în circumstanțe neclare.

În noiembrie, Kirill Stremousov, șeful adjunct al administrației locale instalate de Rusia în Herson, a murit într-un accident de mașină chiar dacă se afla într-un vehicul blindat, în timp ce alți oficiali instalați de Rusia au fost răniți sau uciși în explozii de bombe.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe