Un pedofil român stabilit în Spania, condamnat la 300 de ani de închisoare. Criminalul a abuzat 23 de minore

Un pedofil român stabilit în Spania, condamnat la 300 de ani de închisoare. Criminalul a abuzat 23 de minore
Foto: Pixabay.

Un român stabilit în Spania a fost condamnat miercuri, 16 martie, la aproape 300 de ani de închisoare. Bărbatul este considerat cel mai periculos agresor sexual din Spania.

Criminalul a recunoscut că a abuzat sexual de 23 de minore. Vârsta victimelor fiind cuprinsă între patru și 13  ani. Bărbatul va executa un maximum de 20 de ani.

Cel mai periculos agresor sexual din Spania

Actele de agresiune au avut loc în orașul Colmenar de Oreja din regiunea Madrid, în perioada 2012 și 2018. Victimele erau fiicele prietenilor și cunoștințelor românului.

Individul a dat vina pe alcool. A spus că e dependent din adolescență și că nu se mai poate controla când e beat. El a mai afirmat că starea lui s-ar îmbunătățați dacă ar merge la dezintoxicare.

Potrivit Tribunalului Superior de Justiţie din Madrid, citat de Agerpres, Individul a declarat că avea probleme cu alcoolul şi le-a cerut iertare victimelor şi familiilor lor, dar tribunalul nu i-a găsit circumstanţe atenuante în pronunţarea sentinţei, la care poate face recurs.

Prin urmare, instanța l-a condamnat pentru delicte de abuz sexual şi pornografie cu minori şi la plata unor despăgubiri pentru victime, cu sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de euro, şi între 2.000 şi 3.000 de euro pentru fiecare dintre părinţii victimelor.

Fiicele prietenilor, victimele pedofilului român

Părinții a două victime, care aveau 6 și 7 ani la vremea abuzurilor, au spus că românul a stat două luni în casa lor, după ce a fost izgonit de soție. Ei au intrat la bănuieli după ce femeia i-a avertizat să-l dea afară din casă, că altfel va anunța poliția despre „anumite fotografii și clipuri video”.

Când i-au cerut explicații românului, acesta a început să plângă și le-a arătat telefonul pentru a-i convinge că nu are nicio imagine compromițătoare.

Ulterior, în timpul anchetei, cei doi părinți au văzut filmările realizate chiar în locuința lor.

Mama a spus că l-au primit în locuință pentru că era un bărbat respectat în oraș, iar tatăl a afirmat că românul îi „era ca un frate” și că acesta avea grijă și de copiii altor familii de români.

Urmăriți B1TV.ro și pe