Un sirian ce a realizat un film nominalizat la Oscar nu poate ajunge la decernarea premiilor pentru că a primit interdicție de a intra pe teritoriul american (VIDEO)

Un sirian ce a realizat un film nominalizat la Oscar nu poate ajunge la decernarea premiilor pentru că a primit interdicție de a intra pe teritoriul american (VIDEO)
Foto: Captură Youtube

Autoritățile americane i-au interzis unui sirian de 21 de ani, care a realizat mare parte dintr-un documentar nominalizat laOscar, să intre pe teritoriul Statelor Unite, din cauza problemelor pe care acesta le-ar avea cu documentele.

Khaled Khatib a filmat mare parte din ”The White Helmets”, un documentar britanic despre voluntarii care își riscă viețile pentru a ajuta populația din Siria. Khatib chiar face parte din acest grup de voluntari și a filmat eforturile colegilor săi, care operează în părți din Siria controlate de rebeli.

Documentar ”The White Helmets” – Trailer Oficial

#DIRECT_ONE_qlklj5#

Tânărul de 21 de ani trebuia să ajungă din Turcia în Statele Unite pentru a participa la gala premiilor Oscar, dar a fost oprit de oficialii turci în Istanbul.

Surse din Ankara au declarat pentru BBC că sirianul are o problemă cu pașaportul.

Într-un mesaj pe Twitter, tânărul a scris: ”după trei zile în aeroport, nu am voie să mă duc la #oscaruri2017 – am viză pentru Statele Unite, dar pașaportul nu-mi este acceptat. E trist, dar am lucruri importante de făcut aici”.

Anterior, el a declarat pentru CNN: ”Dacă vom câștiga acest premiu, le vom arăta sirienilor că oamenilor din întreaga lume le pasă de ei. Va da curaj fiecărui voluntar care se trezește în fiecare dimineață să alerge printre bombe. Dacă nu pot intra în SUA, nu voi renunța: știm că avem mulți prieteni în SUA, că sunt oameni care ne împărtășesc valorile umanitare. Abia aștept să-i întâlnesc într-o zi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe