Un soldat rus capturat de ucraineni a mărturisit că militarii lui Vladimir Putin se sinucid pentru a scăpa de ororile războiului: „Nu exista altă cale de ieșire”

Un soldat rus capturat de ucraineni a mărturisit că militarii lui Vladimir Putin se sinucid pentru a scăpa de ororile războiului: „Nu exista altă cale de ieșire”
Un soldat rus capturat de ucraineni a mărturisit că militarii lui Vladimir Putin se sinucid singuri pentru a scăpa de ororile războiului: „Nu exista altă cale de ieșire”. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Un soldat rus capturat de ucraineni a dezvăluit că trupele ruse se rănesc în mod deliberat și chiar se sinucid, pentru a evita să se confrunte cu ororile provocate de războiul lui Vladimir Putin din Ucraina, potrivit Daily Mail.

Andrey Ushakov, soldatul rus în vârstă de 20 de ani susține că tinerii luptători ruși „nu pot face față mental”, motiv pentru care se împușcă singuri.

Soldații ruși se sinucid pentru a evita să se confrunte cu ororile războiului

Andrey Ushakov a declarat că știe cel puțin doi militari care s-au sinucis, în timp ce transmite că alți soldați se împușcă în mod deliberat pentru a merge acasă răniți.

„Toată lumea a intrat în panică și a vrut să plece, dar nu a existat nicio cale. Singura opțiune pentru a merge era cargo 300. Unii oameni nu au suportat asta și s-au împușcat mortal”, i-a mărturisit UAndrey Ushakov unui jurnalist ucrainean.

Soldații ruși speră să fie clasificați drept Cargo 300, adică răniți, în timp ce Cargo 200 înseamnă morți în război.

”Doi militari s-au împușcat, pentru că nu au putut face față, nu exista altă cale de ieșire. Din punct de vedere mental, ei nu puteau face față la ceea ce se întâmpla acolo”, a adăugat tânărul.

Pe lângă teama de moarte în lupta cu ucrainenii, a existat o lipsă șocantă a rațiilor, a explicat tânărul rus: „Nu era mâncare, nici apă”, i-a spus soldatul rus lui Volodymyr Zolkin, jurnalist ucrainean care intervievează deținuții ruși pentru Open Media Ukraine, potrivit sursei citate.

„Ni s-a dat puțină mâncare în general. Au fost zile în care trei dintre noi am împărțit o rație uscată”, a povestit Andrey Ushakov.

„M-a întrebat dacă sunt sub hipnoză când i-am spus că tot ce vede sunt minciuni”

Andrey Ushakov  provine dintr-un sat sărac din regiunea Perm și s-a înscris în armată cu speranța să facă niște bani pentru a-și ajuta familia. Tânărul declară că mama lui a fost convinsă de propaganda rusă de la TV.

Totodată, ucrainenii i-au permis soldatului să o sune pe mama sa din captivitate: „I-am spus mamei că tot ce a văzut la televizor sunt minciuni, dar nu m-a crezut. M-a întrebat literalmente dacă sunt sub hipnoză când i-am spus că tot ce a văzut la televiziunea rusescă sunt minciuni”, a mărturisit acesta.

Soldatul rus capturat de ucraineni spera să aducă bani acasă pentru familia sa mergând la război, însă acum vede totul ca pe o mare greșeală.

„Tatăl meu este sărac, orb de un ochi, surd și are probleme cu inima. Mama mea are probleme cu tensiunea arterială. Avem atât de multe probleme în satul nostru. Vindem gaz peste tot în lume, dar nu avem gaz în satul nostru. Și am primit electricitate doar anul trecut”, a explicat soldatul.

De asemenea, Andrey i-a îndemnat pe alți tineri din Rusia să nu se alăture unor noi eforturi de recrutare, după ce Putin le-a spus familiilor luptătorilor săi morți că sunt „eroi” comparabili cu cei din cel de-al Doilea Război Mondial: „Nu veniți aici. Nu avem nimic de făcut. Aducem doar durere … oamenii de aici sunt buni”.

Jurnalistul ucrainean a spus că 90% dintre soldații captivi pe care i-a intervievat sunt din „colțuri îndepărtate ale Rusiei. Acum două zile am dat peste doi militari din Sankt Petersburg. Și-au sunat mamele, care le-au spus că un căpitan care i-a condus într-o luptă și i-a lăsat acolo s-a întors în Rusia și a depus un raport în care a scris că amândoi sunt dezertori. Acum sunt șocați și speriați să se întoarcă acasă, pentru că vor fi băgați în pușcării”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:39 - Cum a contribuit Carlo Ancelotti la împăcarea dintre doi regizori italieni de legendă. Poveste fabuloasă din copilăria primului antrenor care s-a calificat în cinci finale UEFA Champions League (VIDEO)
08:26 - Incendiu într-un tren din gara Sinaia: pasagerii s-au autoevacuat
08:21 - Igor Dodon se plânge că a fost presat psihologic: „Maia Sandu, dacă nimerește în așa condiții, nu o să supraviețuiască”
08:10 - Rusia își echipează submarinele din Marea Neagră cu rachete de croazieră, în urma amenințărilor Statelor Unite
08:09 - Un copil de nici 2 ani a căzut de etajul 4, dar a supraviețuit. Incidentul a avut loc la Petroșani
07:42 - Volodimir Zelenski transmite că Ucraina va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă: „Războiul ar fi putut fi oprit dacă lumea trata situaţia din Ucraina ca fiind situaţia sa”
07:13 - Cancelarul german Olaf Scholz susține că Rusia nu va câștiga războiul provocat în Ucraina: „Nu va fi nicidecum o pace dictată”
00:11 - Șeful de cabinet al lui Viktor Orban: Ungaria are nevoie de până la 4 ani pentru a renunţa la gazul rusesc
23:50 - CCR a declarat neconstituţională întreruperea termenului de prescripţie la momentul administrării de noi probe. Reacția ministrului Cătălin Predoiu
23:31 - Vasile Dîncu a explicat de ce nu i-a permis lui Gigi Becali accesul pe stadionul Steaua: „FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media”