Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrolul rusesc

Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrolul rusesc
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrol. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 3 decembrie, de ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, pe pagina sa oficială de Facebook.

Ungurii, scutiți de aplicarea plafonării prețului petrolului

Conform agenției ungare MTI citate de news.ro, Péter Szijjártó a scris: „Uniunea Europeană introduce plafonarea preţului petrolului. Cu toate că ar fi timpul ca Bruxelles-ul să îşi dea seama că aceste măsuri şi altele similare afectează cel mai mult economia europeană”.

Potrivit acestuia, ar fi necesară creşterea cantităţii resurselor energetice, ceea ce ar reduce preţurile.

„În timpul negocierilor privind plafonarea preţului petrolului, am luptat mult pentru interesele Ungariei şi, în final, am reuşit: Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului petrolului”, a subliniat el.

Ministrul a adăugat că, prin această decizie, s-a reuşit încă o dată protejarea securităţii energetice a Ungariei.

Uniunea Europeană a ajuns vineri la un acord pentru un plafon de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc, un pas cheie, deoarece sancțiunile occidentale urmăresc să reordoneze piața mondială a petrolului pentru a preveni creșterea prețurilor și blocării finanțării războiului inițiat de Vladimir Putin, scrie ft.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe