Ungaria, alegeri cu scandal. Un grup finanţat de Soros, acuzat că încearcă „să pirateze” scrutinul

Ungaria, alegeri cu scandal. Un grup finanţat de Soros, acuzat că încearcă să pirateze scrutinul

Alegerile parlamentare din Ungaria par marcate de scandaluri.
Portalul de ştiri proguvernamental Origo din ţara vecină a publicat vineri un articol potrivit căruia o reţea online de activişti, presupus finanţată de miliardarul american George Soros, încearcă „să pirateze” alegerile generale din Ungaria prin eludarea regulilor de campanie.

Portalulsusţine că acest grup, numit Avaaz, „plasează o cantitate uriaşă de publicitate plătită pe internet pentru candidaţii de opoziţie ai lui Soros”, scrie Agerpres, citând MTI.
Potrivit Origo, „există suspiciunea că (reţeaua) încearcă să eludeze normele electorale din Ungaria postând publicitate electorală din afara Ungariei”.

Origo mai scrie că Avaaz s-a amestecat în mai multe scrutine electorale din întreaga lume, susţinând „candidaţii proimigraţie” în toate aceste scrutine. Acelaşi portal susţine că reţeaua promovează din 20 în 20 de minute o reclamă nouă pe Facebook şi pe aplicaţia de Messenger despre înlăturarea de la putere a partidului de guvernământ Fidesz.

Conform portalului, George Soros finanţează Avaaz, grupul primind până acum de la organizaţiile miliardarului 450.000 de dolari.