Ungaria l-a convocat pe ambasadorul austriac, după ce cancelarul Werner Faymann a comparat modalitatea în care Budapesta gestionează criza refugiaților cu măsurile practicate de naziști

Ungaria l-a convocat pe ambasadorul austriac, după ce cancelarul Werner Faymann a comparat modalitatea în care Budapesta gestionează criza refugiaților cu măsurile practicate de naziști
Foto: nypost.com

Ungaria l-a convocat pe ambasadorul austriac, după ce cancelarul Werner Faymann a comparat politicile Budapestei, faţă de refugiaţi, cu deportările naziste, relatează Reuters.
Ministerul de Externe maghiar l-a convocat pe ambasadorul Austriei la Budapesta. Diplomatul va da luni explicaţii în urma declaraţiilor cancelarului Werner Faymann, care comparase măsurile luate de guvernul Viktor Orban cu cele din perioada nazistă. În replică, ministrul de externe maghiar a calificat afirmaţiile lui Faymann drept nedemne pentru un lider european.

„Înghesuirea imigranţilor în trenuri, în speranţa că vor fi duşi în altă parte, aminteşte de perioada cea mai sumbră a continentului nostru”, a spus Werner Faymann. (Detalii AICI)

Cancelarul austriac a mai cerut şi sanctionarea ţărilor care refuză să primească refugiați. „Oricine se sustrage responsabilităţilor in ceea ce priveste imigrantii trebuie să fie penalizat financiar”, a atras atenţia cancelarul Austriei, intr-un interviu pentru publicaţia germană Der Spiegel. Iar reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE, este una dintre variante”, a declarat Faymann.

De partea cealaltă, Viktor Orban spune că liderii europeni trăiesc într-o lume a viselor şi că dacă permit venirea tuturor imigranţilor musulmani aici, Europa va dispărea.

Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”