Unul dintre apropiații lui Putin a anunțat retragerea liderului de la Kremlin în 2023. ”Își va numi deja succesorul ales, în acest an”

Unul dintre apropiații lui Putin a anunțat retragerea liderului de la Kremlin în 2023. ”Își va numi deja succesorul ales, în acest an”
Foto: Hepta - Zuma Press / Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Vladimir Putin a început războiul din Ucraina în urmă cu mai mult de 10 luni, care a rezultat în multiple eșecuri pentru armata Rusiei. Abbas Gallyamov, unul dintre apropiații președintelui, a anunțat retragerea liderului de la Kremlin în 2023 la palatul său aflat la Marea Neagră.

Fostul redactor de discursuri al lui Putin, între anii 2000 și 2010, a acordat un interviu canalului Khodorkovsky de pe YouTube în cadrul căruia susține că ”președintele rus își va numi deja succesorul ales, în acest an, în loc să riște căderea de la putere”, potrivit Daily Mail.

Putin vrea să renunțe la putere

Popularitatea președintelui rus a fost grav afectată de eșecurilor militare ale Moscovei pe parcursul războiul din Ucraina.

Fostul aliat al lui Putin consideră că acesta ar vrea să dea puterea mai departe succesorului său ales, iar după să se retragă la palatul său poziționat lângă Marea Neagră, pentru a evita o lovitură de stat împotriva sa.

”Pentru Putin, aceasta este o variantă bună, în comparație cu Ceaușescu sau Gaddafi. Cel puțin Putin va avea garanții personale de securitate”, a explicat Gallyamov.

El a mai adăugat că „despotul rus probabil va nominaliza pe una dintre persoanele sale de încredere, precum primarul Moscovei, Serghei Sobianin, prim-ministrul Mihail Mishustin sau adjunctul șefului său de Stat Major Dimitri Kuzak”.

Fostul aliat al președintelui rus consideră că „întregul aparat al lui Putin se uită obosit la Prigojin și se teme că va veni după ei” și că „Putin chiar s-ar putea să nu fie reales dacă va candida din nou. Ar încerca să falsifice rezultatul, dar acesta este un risc prea mare pentru sistem. El poate numi o persoană de încredere ca președinte, dacă ar putea câștiga alegeri. Totuși, va trebui să negocieze cu Ucraina și cu Occidentul”.

Experții militari britanici prevăd că Putin o să aibă parte de o revoluție în Rusia, în următoarele două luni, dacă situația din Ucraina nu se schimbă.

„Putin este destul de îngrijorat de impactul victimelor pe scară largă asupra orașelor precum Moscova și Sankt Petersburg și de aceea s-a concentrat mult timp pe recrutarea din unele dintre zonele periferice precum Siberia”, a declarat Gallyamov, ce în prezent să află în exil, în Israel, conform contului său de pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe