Unul dintre atacatorii de la biserica din Franţa a fost lăsat liber în martie. Bărbatul fusese arestat la Geneva pentru terorism

Unul dintre atacatorii de la biserica din Franţa a fost lăsat liber în martie. Bărbatul fusese arestat la Geneva pentru terorism
Foto: mirror.co.uk

Cei doi bărbați careau ucis un preot într-o biserică din comuna franceză Saint-Etienne-du-Rouvray, nu se află la prima faptă de acest gen, potrivit Le Figaro.

Unul dintre atacatori a fost închis în anul 2015, după a ce vrut să se alăture mişcării teroriste din Siria, iar în martie 2016 a fost eliberat, însă trebuia săpoarte o brățară electronică.

Tribune de Geneve a precizat că atacatorul avea 19 ani, era francez şi încercase de două ori să ajungă în Siria, pentru a lupta alături de ISIS. A fost extrădat din Turcia şi arestat pe aeroportul din Geneva, fiind acuzat că pregătea acte teroriste.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne francez, cei doi atacatori au fost împuşcaţi mortal de poliţişti.

Cei doi atacatori se revendicau Statului Islamic. Organizaţia teroristă a revendicat, la scurt timp, luarea de ostatici, potrivit preşedintelui Franţei, Francois Hollande.

Doi bărbaţi înarmaţi cu arme albe au pătruns, marţi dimineaţă, într-o biserică din comuna franceză Saint-Etienne-du-Rouvray şi au ţinut ostatici, timp de 40 de minute, două călugăriţe, doi credincioşi şi un preot. Acesta din urmă a fost ucis cu sânge rece de deci doi atacatori. (Detalii AICI)

„L-au forţat să îngenuncheze, iar el a încercat să se apere şi astfel a început drama", a povestit o călugăriţă care a reuşit să fugă.

Cei doi atacatori au fost împuşcaţi mortal în timp ce încercau să fugă, iar la scurt timp, ISIS a revendicat acţiunea celor doi atacatori.

„Este vorba de un atac oripilant. Cei doi terorişti pretindeau că erau membri ai reţelei Daesh (Stat Islamic). Trebuie să purtăm prin toate mijloacele război împotriva reţelei Stat Islamic", a declarat Francois Hollande, preşeinte Franţei venind la faţa locului alături de ministrul de Interne.

Premierul Manuel Valls a reacţionat şi el pe Twitter: "Toată Franţa este înmărmurită. Vom face bloc comun!".

„Consternarea este totală. Barbarii au depăşit încă o barieră în această ideologie barbară, atacând un locaş de cult catolic şi comiţând atrocităţi asupra unor oameni ai păcii", a reacţionat Marine Le Pen, liderul formaţiunii Frontul Naţional (FN).

„Responsabilitatea celor care ne guvernează de 30 de ani este imensă. Este revoltător! Nu mai este posibil ca Guvernul şi preşedintele să nu facă nimic", a subliniat Le Pen.

Ultima oră
21:30 - Violeta Alexandru: Rectificarea bugetară nu trebuie să pară ca și când ar fi o vânătoare de vrăjitoare, ca și cum așteptăm la cotitură un pretext contra unor miniștri
21:01 - Revoltă într-o comunitate din Spania, după ce un român a fost bătut până la comă de mai mulți interlopi. Indivizii, cunoscuți pentru faptul că atacă oamenii doar ca să se distreze (VIDEO)
20:53 - Alertă pentru turiștii din Bulgaria. Canicula a provocat importante incendii de vegetație
20:38 - Atacul asupra petrolierului Mercer Street, în care și-a pierdut viața un român | Ambasadorul român şi însărcinatul cu afaceri britanic, convocaţi la MAE iranian
20:07 - Traian Ogâgău, edilul din Sângeorz-Băi filmat când își umilea fiica, și-a pierdut mandatul. El și-a lăsat cumnatul primar interimar
20:04 - PSD: Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil. Proiectul trebuie să fie înscris pe ordinea de zi din Camera Deputaților
19:39 - Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie. „E un rezultat cu adevărat excepțional”
19:18 - Cod portocaliu de caniculă în România. 7 Sfaturi care te vor ajuta să reziști în fața temperaturilor extreme
19:17 - Octavian Jurma: Întâmpinăm invazia de Delta cu cea mai mare relaxare din Europa. Relaxarea asta pe credit se va plăti în spitale, la toamnă
18:47 - CNCAV: 12.428 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi