Unul dintre cei mai mari scriitori americani s-a stins din viață (FOTO)

Unul dintre cei mai mari scriitori americani s-a stins din viață (FOTO)

Scriitorul Brian Doyle care a câștigat o mulțime de premii pentru cărțile sale a murit la 60 de ani din cauza cancerului de care suferea. Acesta și-a dat ultima suflare în locuința sa din Lacul Oswego.

Doyle a devenit cunoscut mulțumită eseurilor și romanelor sale care au adus poporul Oregon și pământul la viață.

Brian Doyle a crescut în New York și a fost fiul unui ziarist și al unui profesor. Întotdeauna spunea că tatăl lui era responsabil pentru sursa lui pe inspirație și pentru faptul că a devenit sciitor, amintindu-și că a crescut într-o casă în care se spuneau multe povești.

A absolvit Universitatea din Notre Dame și mai apoi a lucrat la Chicago și Boston, asta înainte să devină redactor al revistei Universității din Portland în 1991.

Doyle este autorul multor eseuri despre insulele Pacificului, despre copii, spiritualitate, iar lucrările sale se numără printre cele mai bune scrieri spirituale americane. Acesta a scris și multe romane, cum ar fi "Martin Marten: A Novel", "Mink River: A Novel", "Cat's Foot", "Up to Low", "Easy Avenue" și lista poate continua.

"Îmi place să scriu romane, romanele sunt ca niște vise lungi", a declarat Doyle anul trecut la OPB la Festivalul de cărți Wordstock din Portland. "Chiar nu știți ce se întâmplă, vă duceți o idee la plimbare, iar apoi personajele încep să apară … și într-adevăr mergeți în spatele lor, tastând cât de repede se poate", a adăugat Doyle, potrivit opb.

Scriitorul a fost adesea criticat pentru lipsa lui de punctuașie, pentru narațiunea lui și felul în care știe să facă personajele ireale să fie la fel de importante ca oamenii.

"El are tendința să găsească cuvântul potrivit pentru a descrie lucruri pentru care nici nu știai că există cuvinte", a spus Bill Baars, directorul bibliotecii Lake Oswego și prietenul bun al lui Doyle.

Aș vrea ca toată lumea să-mi citească poveștile și nu pentru sunt cool sau pentru că aș obține bani. Dar fiindcă poveștile contează. Poveștile sunt modalități de a-ți colora viața și poate acest lucru ne îndreaptă mai aproape de lumină.

Doyle a mărturisit că soția și copiii săi sunt cei care l-ai ajutat să-și demonstreze abilitățile de scriere și l-au ținut ancorat în realitate. Una dintre cărțile inspirate de experiențele lui în calitate de tată și provocările pe care le-a întâlnit în momentul când unul dintre băieții săi s-a născut cu o problemă la inimă.

"Suntem aici doar pentru un minut, suntem aici pentru o mică fereastră și să folosim acel timp pentru a prinde și a împărtăși niște bucăți de lumină și râs, iar harul mi se pare cea mai mare poveste. Și îmi place munca asta", a spus Doyle.

Tags:
Ultima oră