UPDATE: Tot personalul a fost evacuat de la centrala Fukushima. Din reactorul 3 iese fum

UPDATE: Tot personalul a fost evacuat de la centrala Fukushima. Din reactorul 3 iese fum
Tot personalul prezent în centrala nucleară de la Fukushima a fost evacuat din cauza fumului care iese din reactorul 3.Reactorele 3 și 4 sunt cele mai avariate în urma cutremurului devastator care a zguduit Japonia...

Tot personalul prezent în centrala nucleară de la Fukushima a fost evacuat din cauza fumului care iese din reactorul 3.

Reactorele 3 și 4 sunt cele mai avariate în urma cutremurului devastator care a zguduit Japonia pe 11 martie.

Potrivit site-ului KyodoNews, toate cele șase reactoare ale centralei nucleare sunt conectate la curent electric.

Reactorul 3  este încărcat cu combustibil MOX, un amestec de oxid de uraniu și plutoniu, emisii care sunt foarte nocive.

Agenția nucleară a Națiunilor Unite (IAEA) a declarat că s-au făcut progrese considerabile în privința repunerii în funcție a centralei nucleare de la Fukushima, informează BBC.

Reprezentanții agenției nucleare au spus că fumul care s-a ridicat de la reactoarele supraîncălzite a devenit mai puțin intens.

De asemenea, curentul electric a fost realimentat la cele trei reactoare, însă instalațiile nu au fost încă repornite. Înainte ca acestea să fie funcționabile, oficialii urmează să efectueze mai multe verificări.

„În ultimele 24 de ore au fost făcute progrese, dar chiar și așa situația rămâne foarte serioasă”, a afirmat un oficial IAEA, Graham Andrew.

Potrivit BBC, oficialii niponi mai au mult de muncă. Multe componente ale centralei nucleare trebuie să fie schimbate, iar oamenii rămași fără medicamente, mâncare și apă trebuie să fie aprovizionați cât mai repede.