Ursula von der Leyen, la starea Uniunii: Sancțiunile împotriva Rusiei sunt aici ca să rămână. UE s-a ridicat la înălțimea momentului / La eveniment a participat și soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska (VIDEO)

Ursula von der Leyen, la starea Uniunii: Sancțiunile împotriva Rusiei sunt aici ca să rămână. UE s-a ridicat la înălțimea momentului / La eveniment a participat și soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Sancțiunile împotriva Rusiei sunt aici ca să rămână, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, miercuri, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, în discursul privind starea Uniunii, un eveniment la care a participat și soția președintelui ucrainean, Olena Zelenska.

Ursula von der Leyen: Nu este numai un război dezlănțuit de Rusia împotriva Ucrainei, ci un război asupra viitorului nostru

Președinta Comisiei Europene spune că „sunt multe în joc nu numai pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă”.

„Vom fi testați de către cei care vor să exploateze orice fel de diviziune între noi, iar acesta nu este numai un război dezlănțuit de Rusia împotriva Ucrainei, este un război pe energie, este un război asupra economiei noastre, este un război asupra valorilor noastre, este un război asupra viitorului nostru”, a declarat Ursula von der Leyen, citată de Euronews.

Ursula von der Leyen a lăudat modul în care a răspuns UE la agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Blocul comunitar, susține ea, „nu s-a ascuns și nu a ezitat”, și „a găsit curajul să facă lucrul potrivit”.

„Uniunea noastră ca întreg s-a ridicat la înălțimea momentului (…). Odată ce trupele ruse au trecut frontiera în Ucraina, răspunsul nostru a fost unitar, determinat și imediat și cred că putem fi mândri de asta”, a adăugat oficialul european.

„Sancțiunile sunt aici ca să rămână”, a mai spus președinta Comisiei Europene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti