Val de atacuri în Franța: Un afgan înarmat cu un cuțit, arestat în Lyon, la scurt timp după atacul din Nisa

Val de atacuri în Franța: Un afgan înarmat cu un cuțit, arestat în Lyon, la scurt timp după atacul din Nisa
Foto: Twitter

Încă un incident a avut loc, joi, în Franța. Un afgan în costum tradițional, înarmat cu un cuțit și considerat amenințător, a fost arestat joi la Lyon. Reținerea acestuia vine la scurt timp după atacul sângeros de la Nisa și după de poliția a împușcat mortal un bărbat care amenința trecătorii cu o armă și striga Allahu Akbar, în Avignon.

Un bărbat înarmat cu un cuțit, arestat în Lyon

A fost o zi neagră pentru francezi. Ultima intervenție a polițiștilor a avut loc, joi seară, la Lyon. Un bărbat de origine afgană, în vârstă de 26 de ani, îmbrăcat într-un costum tradițional, înarmat cu un cuțit de aproximativ 30 de centimetri, a fosr reținut de oamenii legii, transmite AFP, citând surse oficiale, potrivit Hotnews.

Potrivit lui Pierre Oliver, primarul arondismentului 2 din Lyon, bărbatul urma să acționeze, transmite sursa citată.

Tânărul a fost reținut și, în primă fază, va fi supus unei expertize psihiatrice.

Atac într-o biserică din Nisa

Un atac a avut loc, joi, la Biserica Notre Dame dinNisa, care se aflăchiar în centrul orașului. Postul de televiziuneBFMTVtransmite că cel puțin trei oameni și-au pierdut viața, iar alți câțiva au fost răniți.

Atacatorul a fost prins, transmite presa franceză.Acesta ar fi strigat neîncetat ”Allah akbar”, spun martorii.

Poliția a împușcat mortal un bărbat care amenința trecătorii din Avignon cu o armă și striga ‘Allahu Akbar’

Un al doileaatac terorista avut loc, joi, În Franța. Poliția a împușcat mortal un bărbat în Montfavet, în apropiere de Avignon în sudul Franței, după ce a început să strige „Allahu Akbar” și să amenințe trecătorii cu o armă, transmiteReuters.

Agresorul ar avea, potrivit unor ”surse” ale ziarului, ”Antecedente psihiatrice”.

Acest atac a avut loc joi, la ora locală 11.15 (12.15, ora României), la două ore după atacul de BazilicaNotre-Dame din Nisa, unde trei persoane au fost ucise de un bărbat într-un atac cu cuţitul.

Un alt atac a avut loc la Consulatul francez din Arabia Saudită

Un saudit a fost arestat joi, după ce a atacat cu cuţitul un paznic de la o societate de securitate, aflat în post, în faţa sediului Consulatului Franţei la Jeddah, în vestul Arabiei Saudite.

”Paznicul a fost condus la spital, iar viaţa nu-i este în pericol”, anunţă într-un comunicat ambasada franceză.

”Îi îndemnăm pe compatrioţii noştri din Arabia Saudită să dea dovadă de o vigilenţă maximnă”, înseamnă Ambasada Franţei la Riad.