Văr al preşedintelui afgan, ucis de NATO

Văr al preşedintelui afgan, ucis de NATO
O rudă a preşedintelui afgan, Hamid Karzai, a fost ucisă din greşeala de trupele NATO. Evenimentul vine la doar câteva zile distanţă după acuzele lui Karzai privind civilii ucişi de trupele americane,...

O rudă a preşedintelui afgan, Hamid Karzai, a fost ucisă din greşeala de trupele NATO. Evenimentul vine la doar câteva zile distanţă după acuzele lui Karzai privind civilii ucişi de trupele americane, informează BBC.

Sute de afgani au protestat în capitala Kabul împotriva numărului mare de civili ucişi de forţe străine. Preşedintele Karzai a lansat mai multe acuze după ce trupele americane au ucis din greşeala nouă copii în provincia Kunar. Preşedintele Statelor Unite, Barrack Obama, şi-a cerut scuze pentru acest eveniment.

Bărbatul ucis, joi, de trupele NATO nu este o rudă apropiată a preşedintelui afgan, sursele susţinând că este un văr de-al său sau de-al tatălui său.

Preşedintele Karzai a lansat, după acest eveniment, un nou apel pentru oprirea uciderii civililor de către trupele NATO.

Peste 2.700 de civili au fost ucişi în Afghanistan în 2010, cu 15% mai mult decât în anul anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe