Vaticanul cere explicații de la Instagram după ce fotografia unui model brazilian a fost apreciată de contul oficial al Papei

Vaticanul cere explicații de la Instagram după ce fotografia unui model brazilian a fost apreciată de contul oficial al Papei

Vaticanul cere explicaţii după ce contul oficial de Instagram al Papei Francisc a apreciat fotografia unui model brazilian îmbrăcat foarte sumar. Fotomodelul Natalia Garibotto s-a amuzat teribil în momentul în care a observatcă a primit ”like” de la Papa Francisc. Ba chiar a glumit că va ajunge în Rai după ce fotografia sa a primit apreciere de pe contul oficial al Suveranului Pontif.

Este anchetă la Vatican

Șeful Bisericii Catolice și suveranul statului Vatican, Papa Francisc, a ajuns în atenția presei din întreaga lume zilele trecute după ce a apreciat pe rețeaua de socializare, Instagram, poza unui model de lenjerie intimă.

Cu peste 7 milioane de urmăritori pe Instagram,Papa Francisceste iubit de credincioși din întreaga lume. De curând, Suveranul Pontif și-a exprimat susținerea față de uniunea civilă între persoanele de același sex într-un film despre viața și munca sa, carea avut premiera în cadrul Festivalului de film de la Roma.

În urma cu câteva zile însă, Papa Francisc a ajuns din nou subiect de discuție în presa intenațională, de data aceasta stârnind hohote de râs. Se parecă Suveranul Pontif a apreciat una dintre pozele unui model de lenjerie feminină, pe nume Natalia Garibotto.

Conform primelor informații, un fan atent al Nataliei ar fi descoperit like-ul dat de Papă și a share-uit fotografia pe rețelele sociale.

Compania care administrează contul Nataliei Garibotto a profitat la maximum de publicitate şi a redistribuit imaginea pe propriul cont de Instagram, glumind că a primit „binecuvântarea oficială a papei”.

La rândul ei, Natalia Garibotto, care are 2,4 milioane de urmăritori pe Instagram, a comentat evenimentul.

„Cel puţin mă duc în Rai”,a spus fotomodelul brazilian, după ce a fost informată de întâmplare.

A dat sau n-a dat like Papa unei femei ce poza în lenjerie intimă?

Nu se știe exact dacă a fost o greșeală a celor care întrețin contul de Instagram al Suveranului Pontif, dar like-ul la fotografie a dispărut la scurt timp după ce subiectul a stârnit numeroase controvesre în întreaga lume. Aprecierea aajunsîn trending pe twitter, acolo unde a avut parte de mii de distribuiri și glume care mai de care mai amuzante.

”În momentul de față oinvestigaţie este în curs pentru a se stabili cum a ajuns să fie apreciată fotografia respectivă”, a transmis Agenţia Catolică de Ştiri, citând surse din apropierea biroului de presă al Vaticanului.

De menționat este că anumiteconturi sociale ale Papei sunt gestionate de mai multe persoane.

”Putem exclude faptul că like-ul a venit de la Papa Francisc. Am apelat la Instagram pentru explicaţii”, a declarat pentruThe Guardianun purtător de cuvânt al Vaticanului.

Anul trecut, Papa Francisc a efectuat o vizităistorică în România, unde a fost primit cu entuziasm de mii de credincioși care au venit să-l aclame și să-l vadă măcar pentru o secundă în celebrul papamobil, în ciuda ploii torențiale de afară.