Vestea SECOLULUI în medicină: S-a descoperit de ce apare AUTISMUL!

Vestea SECOLULUI în medicină: S-a descoperit de ce apare AUTISMUL!

Doi profesori coreeni ai unor prestigioase universități din SUA au demonstrat care este principala cauză a autismului, o tulburare neuropsihiatrică ce a ajuns să afecteze 1 din 100 de copii.

Cei doi au descoperit că prezența unei anumite bacterii în sistemul digestiv al mamei poate duce la autismul copilului. Pe lângă asta, cercetătorii au găsit exact zona creierului care este legată decomportamentul autistic și care ar juca un rol important pentru a găsi leacul maladiei, informează Korea Daily, citată de Digi 24.

Jurnalul de știință „Nature” a publicat pe 14 septembrie studiile realizate de Huh Jun-ryeol și Gloria Choi, profesori la Harvard, respectiv la MIT.

Studiul explică foarte clar procesul detaliat prin care un șoarece gestant, care este infectat cuo bacterie, va avea un pui cucomportament autistic.

O anumită bacterie din tractul digestiv al mamei poate dezvolta celule care să influențeze în mod direct celulele creierului copilului. Numai că atunci când bacteria a fost ucisă cu antibiotice, șoarecele a avut un pui normal!

Cercetările cuplului de coreeni – unul specialist în imunologie și celălalt în neurobiologie – vin să clarifice una dintre cele mai neelucidate maladii, care a intrigat constant mediul academic din 1940 de când a fost descoperită.

Tags: