Vicepremierul rus: Google este responsabil pentru tensiunile din Egipt

Vicepremierul rus: Google este responsabil pentru tensiunile din Egipt
Vicepremierul rus Igor Secin a acuzat Google că a agitat spiritele în Egipt, fapt ce a dus în cele din urmă la alungarea liderului egiptean Hosni Mubarak. "Uitați ce au făcut in Egipt acei foarte bine plasați...

Vicepremierul rus Igor Secin a acuzat Google că a agitat spiritele în Egipt, fapt ce a dus în cele din urmă la alungarea liderului egiptean Hosni Mubarak.

„Uitați ce au făcut in Egipt acei foarte bine plasați manageri de la Google, ce manipulare a energiilor umane a avut loc acolo”, a spus Secin intr-un interviu pentru Wall Street Journal, preluat de bloomberg.com. Replica fermă venită din partea unuia dintre oamenii de încredere ai premierului Vladimir Putin denotă îngrijorarea Rusiei în privința existenței unui nucleu dur în țară, care vizează tot mai mult rolul internetului în protestele care au marcat lumea arabă, potrivit sursei citate.

Directorul executiv al Google, Wael Ghonim, a devenit un erou al revoltei din Egipt. Poliția egipteană l-a reţinut pe Wael Ghonim într-o locaţie secretă mai mult de o săptămână, fiind acuzat că a folosit site-uri precum Facebook sau Twitter pentru a organiza proteste anti-Mubarak.

Până în prezent, Rusia a rezistat tentației de a introduce restricții pe internet, însă analiștii spun că există un nucleu dur apropiat de Putin care ar dori să impună controale similare celor din China.

Președintele chinez Hu Jintao a cerut sâmbătă măsuri guvernamentale stricte în ceea ce privește internetul și a avertizat Partidul Comunist că țara se confruntă cu sporirea conflictelor sociale, care se presupune că ar testa abilitatea partidului de a controla evenimentele.