PRIMELE IMAGINI cu accidentul MORTAL declanşat de o maşina UBER autonomă (VIDEO)

PRIMELE IMAGINI cu accidentul MORTAL declanşat de o maşina UBER autonomă (VIDEO)

Un scurt video despre accidentul din Arizona, unde o maşina autonomă a Uber a accidentat mortal o femeie, ridică mai multe întrebari despre incidentul care va „frâna” dezvoltarea maşinilor care se conduc singure.

Mulţi se opun unor astfel de teste pe drumurile publice, realizate cu maşini care nu sunt 100% autonome şi cu şoferi de test care nu sunt tot timpul atenţi.

Prima parte a filmuleţul arată ce se vede pe parbriz şi cum maşina testată, un SUV Volvo, nu face nicio mişcare de încetinire înainte de a lovi puternic victima care apare brusc în faţa vehiculului.

O a doua parte a clipului o arată pe persoana care se afla la volan şi care ar fi trebuit să intervină în caz de urgenţă. Ea se uita ba la drum, ba în maşină, iar apoi rămâne perplexă când observă că a lovit pe cineva.

Uber numeşte operatorii de la volan ca fiind “safety drivers” şi maşinile merg în cea mai mare parte în mod autonom, însă operatorii trebuie sa fie mereu atenţi pentru a interveni.

În ciuda filmării publicate, mai multe aspecte ramân neclare: de ce maşina nu a frânat deloc, de ce operatorul nu a intervenit? A iesit prea brusc victima înaintea maşinii? Avea vehiculul viteza prea mare, în conditiile în care era ora 22.00 şi, se ştie foarte bine, că maşinile autonome au mari probleme pe timp de noapte?

Trebuie spus că în Europa regulile de testare pe drumurile publice sunt mult mai dure decât în Arizona, fiind alese anumite zone restrânse, vitezele maxime permise rar sunt mai mari de 15 km/h, iar testele se fac în general pe timp de zi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.