Viktor Orban, ironii în scandalul Qatargate: „Curând vor fi destui eurodeputați corupți în spatele gratiilor cât să își formeze propria echipă de fotbal în închisoare. Ar putea să ajungă la EURO 2024”

Viktor Orban, ironii în scandalul Qatargate: „Curând vor fi destui eurodeputați corupți în spatele gratiilor cât să își formeze propria echipă de fotbal în închisoare. Ar putea să ajungă la EURO 2024”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Marton Monus

Prim-ministrul Viktor Orban a ironizat Parlamentul European pentru așa-numitul „Qatargate”, un mega-scandal de corupție despre influența statului qatarez pe bătrânul continent, și susține că în „curând vor fi suficienți eurodeputați corupți în spatele gratiilor cât să își formeze propria echipă echipă de fotbal în închisoare”.

Viktor Orban, ironic la adresa Parlamentului European în contextul scandalului Qatargate

Liderul ungar a ironizat Parlamentul European printr-o postare pe Twitter.

„În acest punct, curând vor fi destui eurodeputați corupți în spatele gratiilor cât să își formeze propria echipă de fotbal în închisoare. Cine știe? Ar putea chiar să ajungă la EURO 2024. Este timpul să curățăm mlaștina la Bruxelles”, a scris Viktor Orban, vineri, pe platformă.

Scandalul „Qatargate” se referă la lobby-ul pe care l-ar fi făcut statul qatarez pentru a-și asigura influența în Europa și a izbucnit pe 9 decembrie, când poliția belgiană a efectuat o serie de percheziții la Bruxelles și a reținut șase persoane, inclusiv politicieni proeminenți, sub acuzații de corupție și spălare de bani.

În urma perchezițiilor, poliția belgiană a confiscat peste 1,5 milioane de dolari bani cash, potrivit Washington Post.

Cea mai răsunătoare arestare a vizat-o până acum pe Eva Kaili, la acel moment vicepreședintă a Parlamentului European, care este acuzată că ar fi primit mită din partea statului qatarez pentru a influența politicile blocului comunitar în favoarea sa și a bloca eventuale critici, potrivit India Times.

Pier Antonio Panzeri, un fost politician italian și membru al Parlamentului European între 2004 și 2019, a fost la rândul său arestat și, potrivit Washington Post, a semnat o înțelegere cu autoritățile belgiene, recunoscându-și vinovăția și promițând că le va oferi anchetatorilor noi nume importante implicate.

În postarea sa, Viktor Orban a distribuit o știre care se referă la procesul pentru ridicarea imunității în cazul altor doi parlamentari, Marc Tarabella și Andrea Cozzolino.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo