Violenţele din Coasta de Fildeş cauzează explozia preţului boabelor de cacao

Violenţele din Coasta de Fildeş cauzează explozia preţului boabelor de cacao
Preţul boabelor de cacao a explodat, după o lungă perioadă de 32 de ani, când o tonă a ajuns la 3,666 dolari pe piaţa americană şi 2,378 dolari la Londra."Escaladarea violenţei în Coasta de Fildeş a urcat pre...

Preţul boabelor de cacao a explodat, după o lungă perioadă de 32 de ani, când o tonă a ajuns la 3,666 dolari pe piaţa americană şi 2,378 dolari la Londra.

„Escaladarea violenţei în Coasta de Fildeş a urcat preţul boabelor de cacao la un nou record”, a declarat Yingxi Yu, analist la Barclays Capital, citat de ziarul Le Figaro.

Cotidianul mai informează că în Coasta de Fildeş s-au raportat 300 de persoane ucise, din cauza crizei politice, de la mijlocului lunii decembrie 2010, iar tensiunile cresc în continuare.

Zvonurile legate de oprirea exportului de cacaco, apărute în presă au fost confirmate, marţi seară, de către guvern. Interzicerea exportului de cacao intrată în vigoare de la sfârşitul lunii ianuarie şi valabilă până la 23 februarie, a fost prelungită până la 15 martie.

De mai bine de o lună, piaţa de cacao din Coasta de Fildeş este grav perturbată, iar stocurile nevândute încep să putrezească.

Coasta de Fildeş este cel mai mare producător de cacao din lume şi exportă o treime din producţia globală.