Vlad Filat a fost arestat pentru 30 de zile. Fostul premier moldovean este acuzat de fraudă bancară în formă agravantă şi luare de mită (VIDEO)

Vlad Filat a fost arestat pentru 30 de zile. Fostul premier moldovean este acuzat de fraudă bancară în formă agravantă şi luare de mită (VIDEO)

Fostul premier moldovean Vlad Filat a fost arestat pentru 30 de zile, iar avocații lui au anunțat deja că vor contesta decizia și că vor depune o plângere la CEDO, informează B1 TV.

Filat a fost ridicat de anchetatori şi dus în arest după ce Ilan Shor, care este în prezent primar al oraşului Orhei, a susținut că, în anul 2011, Filat i-a propus să răscumpere o serie de credite de la Banca de Economii în valoare de aproximativ un miliard de lei.

„Auditorii mei au analizat creditele şi gajurile propuse şi au constatat că preţul lor real nu este mai mare de 80 de milioane de lei. Evident, eu am refuzat. După asta, Filat a început să mă preseze”, a povestit Shor în autodenunţ.

Omul de afaceri a dezvăluit că Vlad Filat a încercat să-l convingă să cumpere activele neperformante de la Banca de Economii şi la începutul lui 2013.

„A spus că are mare nevoie de asta, fiindcă Ministerul lui de Finanţe gestiona banca şi făcuse o gaură de un miliard de lei. Filat mă convingea că dezvăluirea acestui fapt la TV şi pe internet era unicul lucru care îl împiedica să devină unicul conducător în Moldova, iar răscumpărarea acestor credite va rezolva problema. El promitea că dacă va deveni conducător, voi avea unda verde în republică în orice proiecte, iar dacă voi refuza – nu voi mai avea afaceri în Moldova”, a mai spus Shor.

După ce fostul premier din Republica Moldova Vlad Filat a fost reţinut pentru 72 de ore, premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, i-a cerut şefului anticorupţie, Viorel Chetraru, să demisioneze.

#DIRECT_ONE_632q82#

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)