Vladimir Putin comentează scandalul despre copilul violat de un migrant în Austria: "O societate care nu își poate apăra copiii nu are viitor"

Vladimir Putin comentează scandalul despre copilul violat de un migrant în Austria: "O societate care nu își poate apăra copiii nu are viitor"
Foto: o.canada.com

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a comentat anularea condamnării pentru viol a unui irakian din Austria, anunță Hot News.

Putin a criticat achitarea violatorului deși acesta nu a fost achitat. Irakianuluii s-a anulat doar condamnarea pentru viol, în schimb condamnarea pentru agresiuni sexuale grave fiindmenținută.

"Într-o țarăeuropeană, un copil e violat de un migrant și justiția îl elibereazădin douămotive: vorbea prost limba țării și nu a înțeles căbăiatul era un băiat", a comentat Putin la o conferință de presă.

"O societate care nu își poate apăra copiii nu are viitor. Nici măcar nu îmi pot explica raționamentul – e un sentiment de vinovăție fațăde migranți? Ce se întâmplă? Nu e clar", a mai adăugat acesta.

"Acesta este rezultatul disoluției valorilor naționale tradiționale", a precizat liderul de la Kremlin.

În octombrie Curtea Supremă a decis anularea condamnării pentru viol a irakianul, preciind că verdictul de viol nu este suficient dovedit.

Cazul de viol va reveni în fața tribunalului regional, cel mai probabil la începutul anului viitor.

Irakianul a declarat că a fost vorba de o "urgență sexuala" având în vedere că soția sa a rămas în Irak și nu a mai "făcut sex de patru luni".