Vladimir Putin: Doctrina militară a Rusiei este una defensivă

Vladimir Putin: Doctrina militară a Rusiei este una defensivă
Foto: itar-tass.com

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că doctrina militară a Rusiei este una defensivă, iar Federația Rusă nu intenționează să se implice într-o confruntare impusă de comunitatea mondială, relatează ITAR-TASS.

”Arsenalele marilor puteri sunt dezvoltate și perfecționate. În timpul summitului din septembrie al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), conducerea organizației a anunțat o viitoare creștere a capacităților militare ale Alianței. În locul unei soluționări colective și civilizate a problemelor internaționale se face apel la pârghii de forță, la presiuni economice și informaționale”, a constatat șeful statului rus, în timpul unei reuniuni desfășurate la Kremlin cu ofițeri de rang înalt, cu ocazia numirii acestora în funcții.

Putin a subliniat că ”Rusia nu intenționează să se lase angrenată într-o confruntare care îi este impusă cu forța”.

”Suntem deschiși pentru un dialog respectuos și pe poziții de egalitate pe marginea tuturor problemelor de pe agenda globală și regională”, a spus președintele Rusiei.

În condițiile unei ”situații internaționale dificile”, Putin a îndemnat la ”o perfecționare fermă și consecventă a forțelor militare ruse”.

”Lumea secolului al XXI-lea nu a devenit nici mai stabilă, nici mai sigură. Fostele amenințări nu au dispărut nicăieri, iar într-o serie de regiuni situația s-a tensionat. Astfel, un serios focar de tensiune se menține la granițele rusești, în sud-estul Ucrainei”, a precizat șeful statului rus.

Totodată, Putin a ținut să sublinieze că ”doctrina militară a Rusiei are un caracter defensiv. Principalul obiectiv al realizării acesteia este de a asigura suveranitatea țării, pacea și liniștea cetățenilor noștri”.