Vladimir Putin nu vrea să se pună cu NATO, spune șeful Pentagonului

Vladimir Putin nu vrea să se pună cu NATO, spune șeful Pentagonului
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Alex Edelman

SUA nu crede că președintele rus Vladimir Putin vrea să se pună cu NATO din punct de vedere militar, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, miercuri, în contextul în care Moscova se chinuie să își atingă obiectivele militare în Ucraina la aproape trei luni de la lansarea invaziei, relatează Reuters.

Șeful Pentagonului: „Rusia nu vrea să se pună cu alianța NATO”

„La cum arată calculele lui Putin, punctul meu de vedere, și sunt convins că președintele are propriul său punct de vedere, dar punctul meu de vedere este că Rusia nu vrea să se pună cu alianța NATO”, a declarat secretarul american al Apărării, miercuri, într-o audiere în Congresul SUA.

Directoarea americană de informații naționale, Avril Haines, spunea la rândul său că Vladimir Putin „se confruntă cu o nepotrivire între ambițiile sale și actualele capabilități militare convenționale ale Rusiei”.

„Credem că dihotomia va duce cel puțin la o perioadă în care deciziile se iau mai ad hoc în Rusia, atât în ceea ce privește ajustările interne necesare pentru a susține înaintarea, cât și în ceea ce privește conflictul militar cu Ucraina și Occidentul. Iar actualul trend crește probabilitatea ca președintele Putin să recurgă la mijloace mai drastice, inclusiv la impunerea legii marțiale, reorientarea producției industriale sau la eventuala escaladare a acțiunilor militare pentru a elibera resursele necesare să își atingă obiectivele pe măsură ce conflictul se prelungește, sau dacă e de părere că Rusia pierde în Ucraina”, estima oficialul american.

Războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei în 24 februarie a intrat miercuri în a 77-a zi, timp în care forțele Moscovei au înregistrat numeroase eșecuri militare. În plus, șeful spionajului militar american spune că trupele ucrainene au omorât până la 10 generali ruși, un bilanț care depășește deja numărul generalilor americani care au pierit în cei 20 de ani de conflict din Afganistan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori
16:21 - Adrian Mititelu ar urma să iasă din închisoare. Fiul său a anunțat că patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională
15:58 - Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare
15:55 - Bolurile de Supă din Carton,Cea Mai Bună Soluție Pentru un Viitor Eco Friendly
15:52 - Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român de la compania franceză care vrea să o vândă
15:42 - Rusia încalcă acordul cu McDonald’s. Primarul Moscovei: „Rețeaua de restaurante la prețuri accesibile va continua să funcționeze și să se dezvolte”
15:18 - Pasajul Unirii se închide până în toamnă. Prefectul Capitalei: „Nu este cazul să ne așteptăm că mâine cade tunelul”