Vladimir Putin, printre sutele de ruși care ar urma să fie interziși în Canada. Un nou proiect de lege vine să consolideze sancțiunile canadiene împotriva Rusiei

Vladimir Putin, printre sutele de ruși care ar urma să fie interziși în Canada. Un nou proiect de lege vine să consolideze sancțiunile canadiene împotriva Rusiei
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Canada a depus, marți, în senatul național, un proiect de lege care prevede interdicții de intrare în țară pentru președintele rus Vladimir Putin și pentru circa 1.000 de membri din guvernul de la Moscova și din armata rusă, în contextul în care continuă să intensifice sancțiunile introduse ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, relatează Reuters.

Canada ar urma să interzică intrarea în țară pentru sute de ruși, inclusiv pentru Vladimir Putin

Ministrul canadian pentru siguranță publică, Marco Mendicino, spune că interdicția aplicată „asociaților apropiați și susținătorilor-cheie ai regimului Putin, inclusiv celor responsabili pentru această agresiune neprovocată” reprezintă „una dintre multiplele modalități prin care tragem Rusia la răspundere pentru crimele sale”.

Alături de aliații săi occidentali, Canada a introdus mai multe sancțiuni împotriva Rusiei, în replică la agresiunea armată pe care a declanșat-o Moscova împotriva Ucrainei în 24 februarie.

Autoritățile canadiene au sancționat sectorul rus de apărare și sute de indivizi și entități. Pe de altă parte, Canada a furnizat Ucrainei armament, iar în timpul călătoriei pe care a efectuat-o la Kiev în această lună premierul canadian Justin Trudeau a promis și mai multe arme și echipamente.

Ca răspuns la sancțiuni, Rusia a introdus restricții de intrare în țară pentru Justin Trudeau, pentru ministrul canadian al finanțelor, Chrystia Freeland, și pentru alți aproape 600 de canadieni.

Canada nu poate să aplice interdicții de intrare în țară pentru indivizii aflați sub sancțiuni fără să amendeze așa-numita Lege pentru imigrație și protecția refugiaților (IRPA), a explicat un purtător de cuvânt din Ministerul canadian pentru siguranță publică.

„Odată ce intră în vigoare, aceste amendamente la IRPA se vor aplica tuturor cetățenilor străini supuși sancțiunilor de către Canada și oricăror membri din familiile lor”, se arată într-un comunicat oficial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni