Vladimir Putin și Barack Obama, discuții despre conflictele de pe mapamond. Ce au stabilit cei doi lideri

Vladimir Putin și Barack Obama, discuții despre conflictele de pe mapamond. Ce au stabilit cei doi lideri
Foto: ziuanews.ro

Vladimir Putin și liderul american, Barack Obama au discutat miercuri despre unele dintre cele mai mari probleme ale socității actuale și anume, conflictele din Ucraina, Siria și Nagorno-Karabah.

Obama a fost sunat de președintele rus pentru a-i aduce la cunoștință rezultatele discuţiilor pe care le-a purtat cu preşedinţii armean şi azer, discuții ce au în centrul lor conflictul din Nagorno-Karabah, a anunţat Kremlinul, potrivit The Associated Press.

Răspunsul de la Casa Albă nu a încetat să apară, Barack Obama declarând că este pregătit pentru a dezvolta eforturi împreună cu Franța și Rusia.

Kremlinul a mai precizat că cei doi președinți și-au exprimat voința și pentru a „consolida coordonarea acţiunilor ruse şi americane în Siria, în sfera militară”.

Casa Albă a spus la rândul său că Obama este îngrijorat din cauza eșecului regimului sirian în care nu a respectat încetarea ostilităților.

„Preşedintele Obama a subliniat importanţa presiunilor Rusiei asupra regimului sirian în vederea unei încetări de durată a atacurilor asupra civililor şi unor părţi ale armistiţiului şi a notat importanţa reangajării depline faţă de condiţiile iniţiale ale armistiţiului”, a anunţat Casa Albă.