Vladimir Putin și Xi Jinping s-au aliat împotriva lui Joe Biden. Declarația președintelui SUA i-a iritat pe liderii Rusiei și Chinei

Vladimir Putin și Xi Jinping s-au aliat împotriva lui Joe Biden. Declarația președintelui SUA i-a iritat pe liderii Rusiei și Chinei
foto: Facebook / Hepta.ro - Sputnik - Alexei Druzhinin

Joe Biden a lansat un nou atac la adresa lui Vladimir Putin, care deteriorează și mai mult relațiile americano-ruse. Președintele SUA l-a criticat pe liderul de la Kremlin pentru faptul că se opune conceptului de democrație. Astfel, Biden l-a comparat pe Putin cu Xi Jinping, liderul comunist chinez.

Reacția rușilor nu s-a lăsat prea mult timp așteptată. Vladimir Putin areacționat prin intermediul purtătorului de cuvânt, Dimtry Peskov. Acesta a lăsat de înțeles că Rusia și China s-au aliniat perfect aceleiași viziuni anti-SUA.

„Rusia şi China se opun impunerii de către Statele Unite a conceptului lor de democraţie. Viziunea liderului rus Vladimir Putin şi a omologului său chinez Xi Jinping asupra acestei probleme este identică”, a declarat Peskov, citat de TASS.

De asemenea, potrivit lui Peskov, SUAconsideră democraţia lor singura adevărată şi „niciodată nu renunţă la încercările de a impune ceea ce ele numesc democraţie altor ţări din lume”.

Atât Moscova, cât şi Beijingul se opun unei astfel de viziuni, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că, în acest sens, într-adevăr, „viziunea asupra lumii a lui Putin şi a lui Xi Jinping coincid în mod absolut”.

Afirmațiile cu care Joe Biden i-a deranjat pe Vladimir Putin, Xi Jinping și Recep Erdogan

În urmă cu o săptămână, Joe Biden l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin și a promis că Rusia „va plăti prețul” pentru amestecarea în alegerile prezidențiale din SUA. Despre Xi Jinping, democratul a declarat că „nu are pic de democrație în el”. De asemenea, a mai transmis faptul că liderul chinez„face parte dintre cei care, ca şi preşedintele rus Vladimir Putin, cred că autocraţia este viitorul şi că democraţia nu poate funcţiona într-o lume tot mai complexă”.

Recep Erdogan a sărit și el în apărarea lui Vladimir Putin

Tot săptămâna trecută, președintele Recep Erdogan a avut un mesaj anti-occidental, de susținere pentru Vladimir Putin.

„Afirmațiile domnului Biden despre domnul Putin nu se potrivesc pentru un președinte de stat și faptul că un președinte face astfel de remarci față de un președinte al unei țări precum Rusia, este într-adevăr inacceptabil, ceva ce nu poate fi tolerat”, a declarat Erdogan reporterilor din Istanbul.

Ultima oră
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
22:01 - Cristian Bușoi, despre stimularea vaccinării împotriva COVID-19: „Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus”
21:47 - MAE, după incidentul violent din strâmtoarea Hormuz: Autoritățile omaneze au confirmat decesul navigatorului român. Vom urmări activ investigația în curs
21:26 - Studiu: Persoanele vaccinate care se infectează cu noua tulpină Delta sunt extrem de contagioase
21:25 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: Vom face eforturi pentru a proteja în primul rând personalul sanitar și cel didactic (VIDEO)
21:04 - Bătaie de stradă cu focuri de armă într-o parcare din nordul Berlinului. Patru persoane au fost rănite