Volodimir Zelenski: „Misiunea de evacuare a eroilor de la Azovtsal continuă și este supervizată de serviciile noastre de informații”

Volodimir Zelenski: Misiunea de evacuare a eroilor de la Azovtsal continuă și este supervizată de serviciile noastre de informații
Zelenki, aproape capturat de forțele ruse în primele ore de la declanșarea invaziei. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / ABACA

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski anunță într-un mesaj că misiunea de evacuare de la Azovstal continuă, potrivit kyivindependent.

Zelenski, despre evauarea de la Azovstal

În timpul discursului său zilnic, președintele Zelenski a spus că evacuarea soldaților ucraineni din oțelul Azovstal din Mariupol este supravegheată de armata și serviciile de informații ale Ucrainei cu ajutorul „celor mai influenți mediatori internaționali”.

Zelenski a anunțat că trupele ruse au lovit mai multe ținte în urma bombardamentelor din Liov, Sumî, și Cernihiv.

Au fost raportate lovituri aeriene în regiunea Lugansk și activităţi specifice de sabotaj în zonele de frontieră ale Ucrainei, potrivit lui Zelenski.

Preşedintele susţine că ”este un fel de încercare a armatei ruse de a compensa o serie de eşecuri în estul şi sudul ţării”.

”Ei nu pot demonstra succesul cu acţiuni militare generale în zonele în care încearcă să avanseze. Aşa că încearcă să demonstreze succesul prin intermediul rachetelor lor şi al altor activităţi. De asemenea, fără niciun rezultat”.

Mesajul oficialilor ucraineni

Peste 260 de soldați ucraineni, mulți dintre ei răniți, au fost evacuați din siderurgia asediată Azovstal din  ultimul bastion, orașul-port Mariupol.

Ministrul adjunct al Apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a declarat luni seara că 53 de soldați grav răniți au fost evacuați într-un spital din orașul Novoazovsk controlat de ruși. Alte peste 200 de persoane au fost transportate printr-un coridor către Olenivka, ambele teritorii aflându-se sub controlul ocupanților,  relatează Libertatea.

Într-un comunicat pe Facebook, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a precizat că militarii și-au îndeplinit misiunea, acum scopul principal a fost salvarea vieților acestora.

Pentru prima dată de când au invadat Ucraina, trupele rusești au lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol. Legislația internațională interzice folosirea acestor bombe în zonele populate. Atacul ar fi fost lansat ca reacție după ce Ucraina a câștigat Eurovision, concurs din care Rusia a fost exclusă tocmai ca urmare a războiului pe care l-a declanșat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră