Volodimir Zelenski, vizitat la Kiev de fiul miliardarului american Warren Buffet: „I-am oferit șansa de a se alătura proiectelor de refacere”

Volodimir Zelenski, vizitat la Kiev de fiul miliardarului american Warren Buffet: „I-am oferit șansa de a se alătura proiectelor de refacere”
Foto: Captura Video.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că s-a întâlnit la Kiev cu cu filantropul american Howard Buffet, fiul investitorului miliardar Warren Buffet. Cei doi ar fi discutat despre eforturile de reconstrucție a Ucrainei, potrivit The Guardian.

„Am discutat despre asistența care ar fi valoroasă pentru statul nostru. I-am oferit șansa de a se alătura proiectelor de refacere a sistemelor de irigații în regiunea Odesa, de sprijinire a poporului nostru, (și) de deminare”, a declarat Zelenskiy într-un mesaj pe Twitter.

Zelenski s-a întâlnit cu directorul Berkshire Hathaway Inc

Buffett este director al Berkshire Hathaway Inc, conglomeratul fondat de tatăl său și CEO al Fundației Howard G. Buffett. Fundația se descrie ca fiind una dintre cele mai mari fundații caritabile private din SUA și, la sfârșitul anului 2020, avea active în valoare de 529 de milioane de dolari.

Potrivit site-ului său web, printre prioritățile fundației sunt incluse securitatea alimentară globală, atenuarea conflictelor și siguranța publică.

Zelenski, o ofertă tentantă oamenilor de afaceri străini

Totodată, Volodimir Zelenski, a cerut oamenilor de afaceri și investitorilor străini să coopereze cu Ucraina. Declarația a fost făcută în cadrul discursului său la Conferința pentru investitori virtuali din Ucraina a Dragon Capital.

„Acest război durează deja 105 zile. Luptăm astfel încât nimeni să nu aibă îndoială cu privire la victoria noastră. Ea neapărat va fi, dar se va obține mai repede dacă vom coopera”, a menționat președintele.

El a propus participanților la conferință să analizeze posibilitatea cooperării cu Ucraina din două perpective: de scurtă durată și de lungă durată. Potrivit declarațiilor, fondurile pot fi trimise prin platforma United24, acestea urmând a fi folosite pentru a restabili viața în teritoriile ucrainene după invazie: pentru deminare, achiziționare de echipamente pentru spitale, sprijin umanitar pentru populație.

„Al doilea instrument este obligația militară a Ucrainei. Chiar acum, în plină desfășurare a războiului, noi demonstrăm că ne facem datoria. Asadar, obligația militară este un instrument pentru a vă sprijini în lupta pentru libertate și pentru a câștiga”.

Totuși, el a subliniat că vrea să acorde mai multă atenție astăzi colaborării pe termen lung.

„Vă sugerez, după cum se spune, să jucați pe termen lung. Care sunt mai exact aceste oportunități? Voi numi cele principale: Europa, IT, agro, energie verde, localizarea producției”, a subliniat Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)