Vremea rea a făcut ravagii în Rusia și în Crimeea. Trei persoane au murit, câteva sute au fost evacuate. Circa 1,9 milioane de oameni fără curent electric

Vremea rea a făcut ravagii în Rusia și în Crimeea. Trei persoane au murit, câteva sute au fost evacuate. Circa 1,9 milioane de oameni fără curent electric
Sursa foto: Kim Newberg from Pixabay

Trei oameni au murit, luni, din cauza furtunilor puternice de pe coasta Mării Negre din Rusia și Peninsula Crimeea, în timp ce sute de persoane au fost deja evacuate, relatează Reuters.

Vremea rea a făcut ravagii în Rusia și în Crimeea, peninsulă anexată de ruși în 2014

O persoană a murit în stațiunea Soci, în timp ce o alta a murit în Crimeea, peninsulă anexată ilegal de Rusia în 2014.

O a treia victimă a fost înregistrată la bordul unui vas din Strâmtoarea Kerci, cea care separă Crimeea de Rusia continentală.

Furtunile au făcut ravagii la Marea Neagră începând de vineri, o problemă cu care s-a confruntat și România.

Imaginile surprinse la Soci au arătat valuri mari măturând faleza și luând pe sus chiar și mașini. Străzile au fost inundate și la Yevpatoriya, în Crimeea.

Oficialii instalați de Rusia la Sevastopol au declarat stare de urgență.

Ministerul rus pentru situații de urgență spune că au fost evacuate peste 350 de persoane.

Totodată, Ministerul rus al energiei a anunțat că vremea nefavorabilă a lăsat circa 1,9 milioane de oameni fără curent electric, luni, în regiunile Dagestan, Krasnodar și Rostov din sudul Rusiei, respectiv în Crimeea și alte regiuni ucrainene ocupate de ruși.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`