Washington Post: Mii de dezvoltatori au avut acces la date despre utilizatorii Facebook

Washington Post: Mii de dezvoltatori au avut acces la date despre utilizatorii Facebook

Facebook se află în centrul unui scandal de proporții după dezvăluirile potrivit căreia compania Cambridge Analytica ar fi folosit fără acord datele a peste 50 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale pentru realizarea unui soft care să prezică și să influențeze votul alegătorilor la alegerile prezidențiale din Statele Unite.

În acest context, jurnaliștii de la The Washington Post notează că, de-a lungul timpului, mii de dezvoltatori au avut acces la datele despre milioane de conturi de pe Facebook.

Potrivit sursei citate, dezvoltatorii care au avut aplicații pe Facebook au avut acces atât la datele de pe conturile utilizatorilor, ci și la profilurile prietenilor.

Jurnaliștii americani mai precizează că dezvoltatorii au putut colecta legal aceste informații, profitând de regulile laxe ale Facebook. Cu alte cuvinte, aceștia au avut acces la listele de prieteni ale celor care au instalat aplicațiile și la lucrurile la care aceștia au dat Like.

Astfel de informații sunt importante pentru companiile de marketing și pentru modelarea mesajelor în campaniile electorale.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat