Yemen: Armata a deschis focul asupra protestatarilor. 30 de morți și 200 de răniți

Yemen: Armata a deschis focul asupra protestatarilor. 30 de morți și 200 de răniți
Forțele de ordine yemenite au deschis focul, vineri, asupra persoanelor ce protestau în capitala Sana’a, omorând 30 de persoane și rănind alte 200, conform Reuters. Trupele guvernamentale au recurs la armele din...

Forțele de ordine yemenite au deschis focul, vineri, asupra persoanelor ce protestau în capitala Sana’a, omorând 30 de persoane și rănind alte 200, conform Reuters.

Trupele guvernamentale au recurs la armele din dotare pentru a înăbuși un nou protest ce amenința să se transforme într-o manifestație de anvergură. Zeci de mii de persoane au protestat, vineri, pentru plecarea președintelui Ali Abdullah Saleh.

“Situația este tragică. Sunt zeci de morți și sute de răniți. Nu am putut trimite ajutoare”, a declarat secretarul general al Sindicatului Medicilor, Abdul-Qawi al-Shumeiri.

Protestarii susțin că mai mulți lunetiști au fost trimiși pe acoperișurile clădirilor din jurul Universității din Sana’a pentru îi ataca. Aceștia spun că au reușit să rețină șapte lunetiști.

“Tinerii au “măturat” una dintre clădiri arestând șapte lunetiști care trăgeau asupra demonstranților”, a declarat activistul Mohamed al-Sharaby.

Yemen a fost zguduită în ultimele săptămâni de revoltele populației la adresa președintelui Saleh. Acesta a promis că va renunța la putere în 2013 , însă refuză să accepte cererea protestatarilor de a ceda puterea imediat.

Urmăriți B1TV.ro și pe