Haos în traficul aerian din Europa: Lufthansa a anunţat anularea a peste 800 de zboruri

Haos în traficul aerian din Europa: Lufthansa a anunţat anularea a peste 800 de zboruri

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat anularea a peste 800 de zboruri, jumătate dintre ele programate pentru marţi, după ce cel mai important sindicat al funcţionarilor publici din Germania a făcut un apel la grevă ceea ce ar urma să afecteze activitatea pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Koln şi Bremen, informează AFP şi Reuters.

Lufthansa a precizat într-un comunicat că majoritatea zborurilor anulate sunt pe distanţe scurte, dar sunt vizate şi 58 de curse aeriene mai lungi.

Compania aeriană a adăugat că aproximativ 90.000 de pasageri vor fi afectaţi de greva funcţionarilor publici.

Sindicatul Verdi, care solicită o majorare salarială de 6% pentru cei aproximativ 2,3 milioane de funcţionari publici pe care îi reprezintă, a anunţat anterior că personalul la sol şi o parte din pompieri vor înceta marţi lucrul pe aeroporturile din Frankfurt, Munchen, Koln şi Bremen.

„Între 10 şi 13 aprilie, trebuie să vă aşteptai la greve importante în toate regiunile” a informat principalul sindicat al funcţionarilor publici din Germania, care vrea să crească presiunile înainte de debutul negocierilor salariale din 15 -16 aprilie.

Tags: