Zece marinari americani, filmați când cereau iertare în genunchi trupelor iraniene (VIDEO)

Zece marinari americani, filmați când cereau iertare în genunchi trupelor iraniene (VIDEO)

Politicenii republicani îl atacă din nou pe preşedintele american după incidentul cu marinarii capturaţi de Iran. Regimul de la Teheran a publicat imagini video cu navigatorii în genunchi, supravegheaţi de soldaţi iranieni, şi apoi cu scuzele marinarilor, lucru care i-a enervat pe mulţi americani. Pe de altă parte, secretarul american de Stat susţine că incidentul s-a rezolvat graţie noilor legături dezvoltate în Statele Unite şi Iran după semnarea acordului privind programul nuclear al Teheranului.

Imagini cu marinarii americani în genunchi supravegheaţi de soldaţii iranieni au produs un şoc în Statele Unite, informează B1 TV. Mulţi politicieni susţin că reacţia agresivă a Teheranului este consecinţa acordului nuclear semnat de Barack Obama şi care încurajează acest gen de atitudine. Mai mult, presa se întreabă dacă nu cumva scuzele navigatorilor au fost obţinute sub ameninţări.

”A fost o greşeală, a fost vina noastră şi ne cerem scuze pentru greşeală. Comportamentul iranienilor a fost fantastic în perioada cât am fost aici, vă mulţumim foarte mult pentru ospitalitate şi pentru ajutor”

Pe imaginile difuzate de televiziunea de stat iraniană se poate vedea cum soldaţii, nouă bărbaţi şi o femeie, sunt într-o încăpere, desculţi şi aşezaţi pe jos, unde li se serveste mâncare. Femeia poartă un val improvizat, dat de iranieni pentru a-şi acoperi faţa.

Zece marinari amernicani, filmați când cereau iertare în genunchi trupele iraniene

#DIRECT_ONE_amji9s#

Secretarul american de Stat John Kerry s-a arătat însă fericit de rezolvarea rapidă a incidentului: ”Cred că ne putem imagina cu toții cum s-ar fi desfășurat o situație similară în urmă cu trei sau patru ani. Această problemă a fost rezolvată oficial și în mod pașnic, lucru care demostrează rolul important pe care îl are diplomația în menținerea siguranței țării noastre”.

Cei zece militari americani au fost arestați după ce au pătruns în apele teritoriale iraniene și eliberați după o zi, după ce s-a stabilit că încălcarea nu a fost intenționată.

Ultima oră
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)